Kasımpaşa gerçeği
Kasımpaşa Kulübü’nün Kemerburgaz tesislerindeydik önceki gün. Kasımpaşa Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz ile gezdiğimiz tesis, 48 odadan oluşuyor. Kondisyon merkezlerinden tenis kortuna kadar tesisin içinde yok yok. Tesisi gezerken eski futbolcu Engin Verel, Selim Soydan’a dönerek “Aynı bizim zamanımızdaki gibi değil mi” diyerek kendilerinin ne kadar kötü bir dönemde futbol oynadığının altını çizdi.
Pratik Kaldırma Futbolcular Vakfı Başkanı Hakan Ünsal da meslektaşları adına tesis için kulüp yönetimine teşekkür etti. Türk sporunda tesis olarak öyle bir ilerledik ki meslek büyüğümüz Faik Gürses, Beşiktaş ise atom karıncası, Kasımpaşa’nın teknik direktörü Rıza Çalımbay ise Şeref Stadı ile çamurların içinde antrenman fırsat akmayan duşlar nedeniyle hamamlarda yıkandığı dönemi anlatırken, eski günleri hatırladık.. Çamurların içinde yüzülen dönem geri kaldı da bir de borç içinden yüzülen dönemi noktalasak diyoruz. Kasımpaşa Kulübü’ne Alkışlarımızı gönderiyoruz.
Gümüşdağ 3 gün niye bekledi?
Kasımpaşa tesislerinin açılışında Kulüpler Birliği ve Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da vardı. Gümüşdağ, 18 kulübün borcunun 4 milyar 200 milyon lirayı bulduğunun altını çizdikten sonra Futbol Federasyonu ettiği ve yayın ihalesinden aldığı yüzde 12’lik payın yüzde 4’e düşeceğini söyledi. Fazla yüzde 3 seviyesinde olduğunu vurguladıktan sonra İngiltere’de yayıncıların görsel beğeniyi artırmak için yaptığı girişimlerden bahsetti.
Gümüşdağ, Sevgililer Günü’ndeki muhteşem gösteriye Futbol Federasyonu’ndan müsaade almak için 3 gün uğraştıklarını söyledi. Halbuki yurtdışında maç saati de dahil pek çok şeye kulüpler karar verebiliyor. Göksel Gümüşdağ, Futbol Federasyonu’ndan 3 günde imza çıkartırabiliyor ise varın siz düşünün öteki kulüplerin iş bitirebildiğini. LİG TV Genel Yayını Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Hilmi Gökçınar da kulüpler, medya, yayıncı kuruluş ve Futbol Federasyonu’nun ortak akılda birleşmesi gerektiğini söylerken haklıydı. Gökçınar’ın da belirttiği gibi bu dörtlü masanın birinin eksik olması masaya zarar veriyor.
Burak sarı rengi kullanamayacaktı
Çin Halk Cumhuriyeti ilginç bir kültür barındırıyor. Eski yıllarda sarı renk, imparatorluğu temsil ettiğinden halkın kullanımı yasaktı ve sadece imparatorluk bu rengi kullanabilirdi. Devrim sonrası sarı kullanımı serbest kalmış, hatta bayraklarına da eklenmişti. Uzakdoğu insanları karşılarındakine saygıyı çok iyi becerir. Yabancı iş adamlarının ilk öğrendikleri şey kartvizitlerinin iki el ile parmak ucunda tutularak ve hafifçe eğilerek verilmesidir. Keza Japonlar, misafir gittikleri evde sunulan çorbayı höpürdeterek içerek evsahibine çok beğendiklerini ifade ederler. Burak Yılmaz’ın da zaman içinde bu detayları Çin kültürüyle yaşayarak öğreneceğinden eminiz.