TSYD İstanbul Şubesi yöneticisi İsmail Er, TSYD Genel Merkez yönetimini üyelere şikayet etti. Er’in “TSYD üyesi uyuma” diye başlayan 34 maddelik yazısı şöyle:

——–

“Logosundan Türk bayrağını çıkartan TSYD aylar sonra tüzük kitapçığını gönderdi ama şu soruların yanıtı verilmedi:
LÜTFEN CEVAP VERİN!..
Logodan Türk bayrağını çıkartan TSYD üyeleri yeni tüzükte nelerle karşılaştılar. Tüzüğü Haliç Üniversitesi yönetimi mi yaptı!
1-TSYD üyesi uyuma. Yeni tüzük elime geçti. Neler var neler. Tüzük değişikliği için ilk toplantıda üçte iki çoğunluk aranır.
2-İkinci toplantıda en az yüzde 50 üye hazır bulunmalı. Yani en az 800 üyenin onayı gerek. Yönetim bu işi 30 nasıl kişiyle yaptı?
3-TSYD üyesi uyuma, derneğine sahip çık. Tüzük yasal olmayan yollarla değiştirildi.
4-TSYD üyesi uyuma, yasal olmayan yollarla değiştirilen tüzüğe, yasal olmayan işlerine kılıf uydurmak için maddeler yerleştirdiler.
5-İşsiz TSYD üyesi uyuma. İşsiz genel sekretere 4 bin TL maaş bağladılar. TSYD tarihinde hiçbir genel sekreter maaş almadı. Bunu tüzüğe eklediler.
6– TSYD Genel Merkezine Soruyorum: Kaç tane işsiz üyeniz vardır? Çalışan kaç üyeniz 4 bin TL maaş almaktadır?
7-Yasal olmayan biçimde bazı şube başkanlarını genel merkez yönetimine aldılar. Yasal olmayan yeni tüzükle buna kılıf uydurdular.
8-Dürüst ve üyelik vecibelerini layıkıyla yerine getiren TSYD üyesi uyuma. Ceza alan üyeleri yönetime aldılar. Cezalarını kaldırdılar.
9-TSYD Üyesi Uyuma. TSYD hızla ASGD olma yolunda. Üyelik için basın kartı zorunluluğu kaldırıldı. Yönetim TSYD’ye pavyoncuyu da üye yapabilir artık.
10-Anadolu’daki TSYD Üyesi Uyuma… Oy kullanma hakkın elinden alındı. Delege sistemi kalktı.
11- Anadolu’daki her üyenin genel kurula katılma masraflarını dernek kaldırmaz. O zaman Anadolu üyeleri oy kullanmaya nasıl gidecek?
12- TSYD tüzüğüne sadece “Genel Başkan hasarlı otomobilini derneğe satar” maddesi eklememişler, o kadar.
13-TSYD Şube Başkanları uyumayın. Genel Merkezin yanlışlarına susmanız için gerekçe kalmadı. Artık size masraflarınız için verecek paraları kalmadı.
14-Eski Yönetimi Bakanlıkla ilişkileri nedeniyle Havuz Yazarları Derneği diye manşet yaptılar. Kendileri TRT ve AA çalışanı yöneticilerle bakanlığın kapısında yattılar.
15- TSYD Konya Başkanı’na hakaret ettiler. Yanlışlığı fark edip çark ettiler. Çünkü Başbakan da, Gençlik spor Genel Müdürü Konyalı’ydı. Mehmet Baykan
16- TSYD Konya Şube Başkanı’na soruyorum: Bunu nasıl içine sindirdin?
17- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: TSYD Genel Merkezi kaç aydır Doğalgaz, elektrik, su parası ödeyemiyor.

tsydde-havuz-tartismasi

18- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Haliç Üniversitesi nedeniyle uyarı yazısı geldi mi?
19- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: Haliç Üniversitesi ile anlaşma metni nasıldır. Kaç yıllıktır. Ne kadar ücret alınmaktadır?
20- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: Genel Başkan Haliç Üniversitesi’nden ne kadar maaş almaktadır?
21- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: Haliç Üniversitesi’nde eski yönetimi devirip, mevcut yönetimin yanlışlarını kapatmaya çalışan kaç üye maaş almaktadır?
22- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: Antalya’daki Toros Zirvesi’ne hangi ünlü getirilecek diye Tanıtma Fonu’ndan para talep edildi. Getirilmediği halde bu para alındı mı?
23- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: Bu para alındıysa ne kadardır, nerede harcanmıştır?
24- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: Çalışanların maaşları zamanında ödeniyor mu? TSYD personeli arasında kimlere zam yaptınız.!
25- TSYD Ankara Şubesi’ne Soruyorum: Genel Başkanın derneğe sattığı o otomobile hala biniyor musunuz?
26- TSYD Genel Başkan’ının derneğe sattığı,ortaya çıkınca da “bağışlanan” Ankara Şube’ye gönderilen otonun parası iade edildi mi? Bağış makbuzu var mı?
27- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: Şu ana kadar kaç kişi üye yapıldı. Bunların kaçının basın kartı var?
28- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: O. Tongsir, Mustafa Yener ve Aygün Özipek dışında yapılanlardan hangi yöneticinin haberi var?

page_tsyd-1-hafta-arayla-bir-kez-daha-logo-degistirdi_778644869

29- TSYD Genel Merkez Yöneticilerine Soruyorum: İcraatlardan 3 kişi dışında haberiniz var? Bu durumu nasıl içinize sindiriyorsunuz?
30- TSYD Genel Merkezine Soruyorum: Bir PR şirketiyle 2 yıllık 250 bin TL karşılığında sadece logo için mi anlaşma yapıldı.
31- Soruyorum: TSYD’de önceki yönetimin, yakın deplasmanlara üyeleri götürmek için aldığı 2 bin km’deki minibüs neden satılmıştır?
32- Soruyorum: TSYD’de önceki yönetimin, yakın deplasmanlara üyeleri götürmek için aldığı 2 bin km’deki minibüs neden satılmıştır?
33– Soruyorum: TSYD Tesisleri içinde bir üyenin yaşaması için özel bir oda tahsis edilmiş midir? Bu oda farklı amaçlar için kullanılmakta mıdır?
34- Soruyorum: TSYD aynı zamanda bir spor kulübüdür. Spor kulübünde kumar ve içki yasaktır. Tesislerde kumar oyanmakta ve içki içilmekte midir?”

(İsmail Er’in facebook sayfasından alınmıştır)

Önceki İçerikPutin’in “sporcu sevgilisi” medya patronu oldu!
Sonraki İçerikU17 Elit Ligi’ni lider tamamlayan Trabzonspor’un şampiyonluğu iptal edildi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz