Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen Türkiye Fair Play Ödülleri’nin 2023 yılı kazananları, 4 Ekim Cuma günü Olimpiyatevi’nde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Büyük Ödülleri Kariyer dalında duayen spor spikeri Orhan Ayhan, Davranış dalında Artistik Cimnastik Kadınlar Milli Takım Antrenörü Özgür Gümüşlü, Tanıtım dalında Sports TV’de yayımlanan 5. Set programı kazanırken, Toplumsal Fair Play Ödülü’nün sahibi ise Aydınlık Nesiller Derneği (AND) oldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından “İyiye, doğruya, güzele” sloganı ile bu yıl 42’ncisi verilen Türkiye Fair Play Ödülleri’nin kazananları TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, İkinci Başkan Bilge Donuk ve Komisyon Başkan Yardımcıları Sevim Güllü ile Remzi Yılmaz’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Kariyer, davranış, tanıtım ve toplumsal dallarda büyük ödül, şeref diploması ve kutlama mektubu kazanan isimler, gerekçeleri ile birlikte duyuruldu.


TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar toplantıda şunları söyledi: Biz bugün Türkiye’nin iyi insanlarına, güzel insanlarına verilebilecek ödülün en iyisini vermeye çalışıyoruz. Dünya Fair Play’inde Türkiye çok özel bir yere sahip. Çeşitli projelerle insanlara Fair Play’i anlatıyoruz. Yazdığımız ilk Fair Play kitabında şunu yazmıştık: “Fair Play demek bir yaşam tarzının içerisinde tanrının sesini duymak demektir.” Yani, vicdanının sesini duyan herkes Fair Play’i anlıyor ve uyguluyor demektir. Fair Play Türk halkının DNA’sında var. Ödül kazananları tebrik eder hayırlı olmasını dilerim.”

Ödüller, daha sonra ilan edilecek bir tarihte Olimpiyatevi’nde düzenlenecek büyük törenle sahiplerine takdim edilecek.

2023 Türkiye Fair Play Ödülleri Kazananları Gerekçeli Listesi’ne ulaşmak için tıklayınız.

Önceki İçerikFikret Kadıoğlu, Avrupa gecesini değerlendirdi: En başarılısı Fenerbahçe oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz