Tehdit 2

Fulya’daki benzin istasyonu ve aynı arsa içine yapılması planlanan kaçak iş merkezi konusunda tehdit edilen Fikret Orman haberimiz büyük yankı uyandırmıştı. Konuyu Başkan Orman’a sorduk. Başkan, “Kulübün menfaatleri için her şeye göğüs gererim. Yok öyle yağma. Yılda 3-4 milyon Dolar kazanıp, asıl yer sahibi olan kulübe 100 bin Dolar vereceksin. Yargıtay kararı yazım aşamasında. Bu karar açıklansın ayrıntılı bilgi vereceğim. Her şeyi anlatacağım” dedi. Başkan’a Fulya’daki bu olay için yapılan tehdit camiada büyük yankı uyandırdı. Yönetim yanlısı ve muhalif kanat, Beşiktaş Kulüp Başkanı’na yapılan tehdit karşında birleşti.

Keçeli: Rüşvet teklif ettiler

Eski yönetici Metin Keçeli, bu konu hakkında ses getirecek açıklamalar yaptı. İşte o sözler: “2001 yılında Serdar Bilgili, burayı devrettiği kişiye ‘her türlü inşaat yapabilir’ diye yetki vermiş. Ardından Yıldırım Demirören hiçbir şart koşmadan 2025 yılına kadar uzattı. Ben ve o dönem belediye, Ahmet Akpınar ve Engin Baltacı da hukuki olarak büyük uğraş verdiler. Burayı resmen sömürdüler. Engel olmaya çalıştığım için bana rüşvet teklif ettiler! Kulüp bugün kiraya verse en az 25 -30 milyon Dolar sadece hava parası alır. Bilgili ve Demirören’in keyfi davranışları kulübü büyük zararı uğrattı.

Akpınar: Başkan doğrusunu yaptı

Eski yönetici Ahmet Akpınar da, “Akaryakıt istasyonunun yanına 18 katlı iş hani yapmak istediler. Projesini yaptılar. Belediye izin vermediği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan inşaat ruhsatı aldılar. Biz o dönem durumu yargıya taşıdık. Mevcut yönetim de doğrusunu yaparak kiralık gösterip geri adım atmadı” dedi.

Ferhat Kalsın’dan açıklama gelmedi

Kulübü zarara uğratan sözleşme, yargıya taşınan konu ve son olarak Başkan’a yapılan tehdit süreci sonrası karşı taraftan ses çıkmadı. Şirket sahibi Ferhat Kalsın’a tüm girişimlere rağmen ulaşamadık. Kalsın’dan da bu konuda yazılı ve sözlü bir açıklama da henüz gelmedi. Bekliyoruz!

ORHAN YILDIRIM- FANATİK

—————

Orhan Yıldırım’ın 17 Ekim’de kaleme aldığı “Tehdit” başlıklı ilk yazı:

Tehdit!

Beşiktaş camiası, Başkan Fikret Orman’a yapıldığı ileri sürülen ‘tehdit’ ile çalkalanıyor. Olay şu; Fulya’da yer alan akaryakıt istasyonundaki kiracı ile kulüp; kira geliri yüzünden sorun yaşıyordu. Eski yönetimler tarafından yapılan anlaşma gereği istasyon kulübe düşük ücret ödüyordu. Beşiktaş’a aylık 10 bin Dolar (28 bin TL) ödemede bulunan firma, alan içinde faaliyet gösteren tatlıcıdan ise aylık 13 bin TL kira alıyordu.

2009 yılında dönemin yöneticisi Metin Keçeli, firmanın sözleşmesini 2025 yılına kadar uzattı. Kulübün tahliye etmesi halinde ise, ‘40 bin TL tazminat ödenir’ maddesini koydurttu. Ferhat Kalsın’ın sahibi olduğu firma, bu yaz başında akaryakıt istasyonunu yıkarak, yenileme çalışması başlattı. Yapılan projeye göre, benzin istasyonu ile birlikte, tatlıcının bulunduğu iki katlı binanın yerine, Fulya projesi ve çevredeki binalar emsal gösterilip çok katlı inşaat projesi hazırlandı. Anında benzin istasyonu yıkıldı, çalışmalar ruhsat olmadan başladı.

Başkan ‘dur’ dedi

Durumdan haberdar olan Başkan Fikret Orman, olayı durdurdu. Yer, kulübe ait olduğu için tapudan imar şerhi konuldu. Buna rağmen inşaat kaçak olarak devam ettirildi ve gece çalışmalar yapıldı, olaya müdahale eden Beşiktaş Belediyesi zabıtaları darp edildi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine yeniden mühürlenen inşaat beklemede kaldı.

Bu gelişme üzerine akaryakıt firmasına yakın olduğu öne sürülen bazı kişiler Başkan Fikret Orman’ı tehdit ettiler. Bunlara aldırmayan Orman’ın taviz vermeyen tutumu camiada büyük takdir alırken, kulüp başkanına yapılan tehditler camiada olay oldu. Fulya’da ki bu gelişmeler ve Orman’a yapılan tehdit, adli mercilere taşınmak üzere… Yönetim ve camia ise kulübün çıkarları için bu tür tepkilere maruz kalan Başkan’ın arkasında dimdik duruş sergiliyor.

Önceki İçerikArsenal- B.Münih maçı TRT 1’i ilk 5’e soktu!
Sonraki İçerikAziz Yıldırım’dan medyaya tehdit gibi sözler: Bundan sonra ligde ve Avrupa’da da tüm akreditasyonları ben yapacağım…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz