Barcelona rakiplerini nasıl tırstırıyor?

Barcelona’nın stadı Nou Camp’ı dolaşırken rakip takımların sahaya çıkış tünelinin sağındaki Şapel dikkatimizi çekti. Bir spor sahasında ibadet etme yerinin olması çok doğal. Ancak bunu rakip takımın çıktığı yöne koyunca gayri ihtiyarı insanın aklına “Barcelona ile maça çıkıyorsunuz. Son duanızı yapmak hakkınız” diye algı yaratmak için mi kondu düşüncesi geliyor. Bu arada söz Barcelona’dan açılmışken, kulüpte multimedya o denli gelişmiş ki, müzeyi gezerken dokunmatik ekranlarla dilediğiniz yılın maç görüntülerini izleyebiliyorsunuz. Bizde rakiperine sallamaktan başka bir proje üretmeyen kulüp yöneticilerinin kesinlikle görmesi, öğrenmesi gereken çok şey var Barcelona’dan. Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı’nın buralardan bizim kulüplere yansıtması gereken pek çok pazarlama uygulaması olduğuna inanıyorum.

—————-

Geleceğin Messi’leri

Büyük şirketlerin ülkeden kazandığının bir kısmını sosyal projelere yatırması, kendi imajları açısından önemli bulduğum bir şey. Bunlardan biri de Avea. Avea, Barcelona ile 2011’de başladığı ”Türkiye’nin Minikleri Dünyanın Yıldızları” projesi ile önemli bir yükün altına girdi. Hani, hep bizdeki altyapılardan kimse yetişmiyor, yetişen de kayboluyor diye Avrupa’daki Türk kuşağına gıpta ile bakıyoruz ya Avea bunu kırmak için yetenekli çocuklarımı keşfederek Barcelona ölçeklerinde yetişmesini sağlıyor. 5000 öğrencinin seçmelere katıldığı bu büyük organizasyonda yaklaşık 500 öğrenci ve 50 antrenör kamplarda eğitim gördü. En önemlisi bu kamplara katılan 12 öğrenci Yıldız Milli Takıma seçildi. Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, ilk kez uluslararası bir turnuvaya katılan bu seneki takımın günün birinde Dünya Kupası’nı Türkiye getiren takımın bir parçası olacağına inanıyor. Ne diyelim, dünya o kadar çabuk gelişiyor ve Türkiye’de bu yeni düzene uymaya çalışıyor ki, bunların hiç biri hayal değil. Alkışlarımızı böyle bir projeden ötürü Avea’ya gönderiyoruz.

————

Eczacıbaşı gerçeği

CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi’nde Eczacıbaşı VitrA anlamlı bir zafer elde etti. Ezcacıbaşı, sporda 70’lerin sonlarından bu yana ciddi bir kurum. Görevdeki insanlar, yöneticiler, sporcular değişse de kurumun spora olan yaklaşımı hiç değişmedi. Türk sporunda Eczacıbaşı gibi 50 tane daha firma olsa hep özlemle beklediğimiz olimpik madalyalar da başarılar da peş peşe gelecek. Devletin buralara yatırılan paraları daha çok teşvik etmesi, ülke adına beklenen başarılar için daha uygun olabilir. Maliye ile Gençlik ve Spor Bakanlığı belli kriterler üzerinde anlaşsa “Şu braşlarda şampiyon takım çıkaran ya da sporcu yetiştiren kurumlar şundan muaf tututulur” dese ne olur?

————

Fenerbahçe krizi iyi yönetemiyor

Öncelikle Fenerbahçe’ye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ancak Fenerbahçe’nin bu son krizi iyi yönetemediğini düşünüyorum. İletişim alanında hizmet veren bunca uluslararası şirket var. Fenerbahçe’nin kendi geleceği için böyle bir yerle iletişim üzerinde anlaşması gerekiyor. Haklıyken haksız duruma düştükleri için bazen çuvaldızı kendilerine batırmakta fayda var. Anladığımız kadarıyla başkan Aziz Yıldırım sorulan sorulara sinirlenebildiği için konuşmak istemiyor. Ancak yerine konuşanların Aziz Yıldırım’ın yerini dolduramadığı bir gerçek.

AYBARS HÜNALP- GÜNEŞ

Önceki İçerikMali durumunu düzelt(e)meyen Twente’ye ikinci kez puan silme cezası geldi…
Sonraki İçerikTürkiye yeni bir sporla tanışıyor: Footgolf

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz