Milliyet gazetesi TV eleştirmeni Sina Koloğlu, 2018 Dünya Kupası kura çekimini ve TRT’de yayınlanan derbi belgeselini kaleme aldı:

KURA ÇEKİMİNİ YAYINLADI MI?

2018  Dünya Kupası’nın kura çekimleri, Moskova’da yapıldı. İran dünya kupasına katılıyor. İran hükümeti, kadın sunucu Maria Komandnaya’nın açık kıyafet giymesi durumunda, kura çekiminin yayınını keseceğini açıklamıştı.

Sunucunun kapalı bir kıyafetle çıktığı ve yayının kesilmediği şeklinde haberler okudum. Belçika devlet televizyonu
RTBF’nin internet sayfasındaki haberde, ‘Milyonlarca İranlı futbolsever ekran başında kura çekimini izleyemedi’ yazıyordu. Nedeni ise, ‘Rus gazeteci Maria Komandnaya’nın seksi kıyafet giymesi’ şeklinde verilmişti.

Haberde, IRIB İran devlet televizyonunun yayını kestiği, bir zamanların Portekizli yıldızı Luis Figo ile yapılan bir söyleşiyi ekrana getirdiği yazılmış. Ayrıca, ülkelerinin hangi grupta olduğunu, ekran başındaki İranlıların çok sonra öğrenebildikleri belirtiliyor.

Ekrandaki İranlı kadınlar

Esra Erol’un bir zamanlar yayınlanan evlilik programında, İranlı gelin adayları dikkatimi çekmişti.

Mesela, Saba vardı, bir de Furuk Hanım… Magazin haberlerinin gözdesi olmuşlardı ve hepsi İran’da yaşıyordu.

20 İranlı kadın geldi

2012-2013 sezonu, programın İranlı gelinler resmi geçitiydi. O yıl, 25 İranlı
aday gelmiş. Bu kişilerden 20’si kadın. Bir önceki yıl, bu sayı 23 olmuş. Nisan 2014 tarihli yazımda, gelen adayların hemen hemen hepsinin güzellikleri ve rahatlıklarıyla dikkat çektiğini yazmışım.

İşin ilginç tarafı, adaylar İran’da oturduklarını söyleyip, programın ülkelerinde çok izlendiğinden bahsediyorlardı. Belki, popüler kültür nezdinde kadının durumunu özetleyen örneklerdi.

TRT’den spor belgeseli 

Beşiktaş-Galatasaray maçı öncesinde, stüdyolar kalabalık ve yorumlar havada uçuşuyordu.

TRT Spor’un ‘Bir Ömür 90 Dakika’ belgeselinde, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarındaki önemli anlar yayınlandı. Ömrün ve 90 dakikanın ne kadar birbirinin içinde olduğu, bundan daha güzel anlatabilir miydi, bilemem.

Yapım ve yönetimde Mert Güngör, yardımcıları Şeyda Şentürk ve Barış Hasan Dilaver (kurguyu da kendisi yapmış, belgeselin temel taşı) ve metin yazarı Murat Ekşi bulunuyor.

Bir ilginç ayrıntı, seslendirenlerden birinin Yalçın Çetin olması… (Bir diğer isim de Hakan Aslan’dı.) Artık o beIN Sports’daydı ve başlayacak maçı anlatacaktı.

‘Bir Ömür 90 Dakika’, spor belgeselleri yarışmalarına katılacak standartta bir yapım.

Önceki İçerikBeyaz Futbol’da şimdi de Bank Asya krizi!
Sonraki İçerikBeIN SPORTS, Galatasaray’dan özür diledi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz