Spor basınının usta kalemi Aybars Hünalp, Galatasaray’ın eski başkanı Adnan Polat’la Macaristan’daydı. Adnan Polat, Türk futbolunun atağa geçmesi için bakış açısının değişmesi gerektiğini söyledi. İşte Hünalp’in yazısı:

ADNAN POLAT: MACARİSTAN’A TÜRK BANKASI LAZIM

Galatasaray’ın efsane başkanı Adnan Polat ile Polat Holding’in Budepeşte’de başlattığı “Duna Pearl” projesi için Macaristan’a geldik. Polat bugün düzenlediği basın toplantısında iki ülkenin ticaret hacminin gelişmesi için Macaristan’a Türk bankalarının girmesi gerektiğini söyledi.

Türk girişimcilerinin 2023’e kadar 5 milyar Euroluk ticaret hedeflediğini belirten Polat Macaristan’ın yatırım için ideal bir ülke olduğunu vurguladı.

Adnan Polat sporla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Sporda da önemli olayların artık ülkemizde olması lazım. Macaristan olimpiyatlarda her zaman ilk onda. Türkiye’nin futbolda iki büyük başarısı var. Galatasaray’ın UEFA şampiyonluğu ve milli takımın dünya üçüncülüğü. UEFA şampiyonu olan 24 kişilik takımın üçü hariç hepsi Türkiyeliydi. Bizim sporda başarılı olmamız için felsefeyi değiştirmemiz lazım. İçeride birbirimizi yiyoruz. Hep kaos var. Kulüpler birbiriyle iyi geçinmiyor.

“Geleceği kurtarmak için zaman gerekiyor. Altyapıdan oyuncu yetiştirmek zaman alıyor. Taraftar top çizgiyi geçtiği sürece memnun. Bir başkanın başarısını ölçmek için salt şampiyonluğa değil onun döneminde kaç sporcunun yetiştiğine de bakmak lazım. Bir keresinde Galatasaray’da hiç ibra edilecek gibi olmayan bir yönetim birgün önceki Fenerbahçe maçı kazanıldığı için kimsenin umurunda olmadığından ibra edilmişti. Türk sporundaki devrim için medyanın da kendisini düzeltmesi lazım.”

Adnan Polat ile başkanı olduğu Gül Baba Vakfı’nın restore ettiği Gül Baba türbesini ziyeret ettik. Onu da bir başka yazıda kaleme alacağız.

Önceki İçerikBüyük takımlar gün yüzüne çıkıyor! Süper Lig’de 7. hafta programı açıklandı. Beşiktaş – Aytemiz Alanyaspor maçı 16.30’da oynanacak
Sonraki İçerikKartal’ı son dakikada vurdular: 0–1. Bülent Tuncay: Wolverhampton Premier Lig’den mi İran Ligi’nden mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz