Fenerbahçe ile yayıncı kuruluş arasındaki gerilim mahkemelik olmuştu. Mahkeme, Fenerbahçe’ye beFAIR logosu için kısıtlamalar getirmişti. Bu sürecin ve kararın ayrıntıları belli oldu:
• beIN Sports, Fenerbahçe’nin beFAIR logosunu kullanarak firmanın fikri mülkiyet haklarını ihlal etmesini engellemek amacıyla geçtiğimiz Çarşamba günü tedbir davası açtı.
• beIN Sports (Digiturk) bu davada herhangi bir maddi tazminat talebinde bulunmadı; çünkü Fenerbahçeli oyuncuların ve yöneticilerin yayın politikasını eleştirmesine değil logonun manipule etmesine itiraz edildi. beIN kendisini 43 ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir yayıncı olarak tanımladığı için tarafsız olarak niteliyor.
• Cuma gecesi mahkeme, ihtiyati tedbir talebini kabul etti. Mahkeme, Fenerbahçe’nin beFAIR logosunu “hiçbir şekilde kullanamayacağına” dair ihtiyati tedbir kararı verdi.
Buna göre, başta futbol ve basketbol takımları olmak üzere tüm Fenerbahçe spor takımları;
- T-shirtlerde
- Antreman önlüklerinde
o Eşofmanlarında
o Saha kenarındaki LED ekranlarda
o Saha içindeki 3 boyutlu halılarda
o Koltuklarda, afişlerde
beFAIR logosunu kullanamayacak.
• Nitekim Fenerbahçe Pazar günkü maçta logoları kullanmadı. Fenerbahçe bu geri dönüşün sebebini açıklamamıştı. beIN yönetimi de bu konunun daha fazla büyümemesi için mahkeme kararını duyurmadı.
• beIN yönetimi ifade özgürlüğüne saygı duyduklarını, logonun tahrif edildiği görüntüler hariç Fenerbahçeli oyuncuların ve yöneticilerin yayıncı kuruluşa yönelik eleştirilerini, bu protestoların başladığı ilk günden beri yayınladığının altını çizdi.
- Bazı Fenerbahçelilerin mahkeme kararını bir tür zafer olarak algılamasına ise beIN yönetiminin tepkisi var: Mahkeme, bir futbol kulübünün ligin resmi yayıncısının haklarını istismar etmesi nedeniyle açılan bir davada, komplo teorilerine dayanan bir karar vermemiştir. beIN’in talebini haklı bulmuştur.