Türk futbolunun önemki isimlerinden Rasim Kara, her Pazartesi 12:00-14:00 arası dinleyenleriyle Radyo Gol’de Baba Yapı sponsorluğunda buluşan “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programına katılarak çok önemli açıklamalarda bulundu…
“HATASIZ KUL GİBİ HATASIZ DA KALECİ OLMAZ”
Kalecilerin üzerine ağır şekilde yüklenilmesini doğru bulmuyorum. Tabi ki eleştiri olacak ama fazlasıyla yüklenmeyi tasvip etmiyorum. Hatasız kul olmadığı gibi hatasız da kaleci olmaz. Nasıl bir forvet oyuncusu penaltı kaçırıyor gol kaçırıyor ama yeri geldiğinde atıyor. Tıpkı kalecilerde kurtardıkları gibi golde yeme lüksğne sahipler. Onları günah keçisi ilan etmeye gerek yok…
“KALECİ PERFORMANSLARININ SORUMLUSU MENAJERLER”
Uğurcan, Altay ve Ersin’in menajer oyunlarından dolayı sorunlarla baş edemediklerini ve performanslarının bundan dolayı düştüğüne inanıyorum. Çünkü konuları alt edemeyince düşüş sahaya yansıyor sonucunda da ‘para için oynamıyorlar’ damgası yiyorlar bu durumda böylesine yetenekli kaleciler için hiç hoş olmuyor. Ancak yerli kalecilerimize sahip çıkmamız şart çünkü gerçekten kolay yetişmiyorlar. Kaleciler savunmanın bir parçası haline geldi daha fazla sorumluluk veriliyor ve üzerlerinde oluşan stres bir hayli fazla. Güveni onlara aşılamalıyız alnından öpülesi bu yeteneklerimizi kaybetmemeliyiz hata yaptıklarında yerden yere vurmak yerine onları alkışlamayı bilmeliyiz…
“SEMT FUTBOLU BİTİNCE YETENEK AVI YOK OLDU”
Futbolumuza sahip çıkmalıyız, alt yapılara değer vermeliyiz. Takımların yeteri kadar sahalarının olmaması bir sahada iki grubun çalıştırılıyor olması gelecek adına bizleri endişelendiriyor. Kulüpler artık felsefeyi değiştirmeli üreteceksiniz ki geliriniz artsın, yıldız adı altındaki oyunculara yağdırılan milyon eurolar’dan birazı alt yapılara harcanıyor olsa şimdi bunları konuşuyor olmazdık. Semt futbolu bitince salon sporlarına ya da halı sahalara yönlendirmeler başladı bu da yeteneklerin keşfinin önüne geçiyor maalesef. İmkanlar yaratılmalı bakınız Ajax’a sadece alt yapıya ait 10-15 çim sahaları mevcut yatakhaneler yemekhaneler ve ayrılan bütçeleri de cabası. Biz bunu yapamaz mıyız? alasını yaparız. Hükümetle iş birliği içerisine girilse yol kat edilir mi? hem de en hızlı şekilde edilir. Değişmeliyiz…
“FUTBOL SÜRESİNE EL ATILMALI”
Top yuvarlak futbol 90 dakika derdik ama kurallar değiştikçe kimse süreden bahsetmiyor. Var sistemi ve 5 oyuncu değişikliğinin gelmesi sonrası topun oyunda kalma sürelerinde ciddi sıkıntılar ortaya çıktı. Oranlar 56.7’lerdeyken 30-35 dakikaları gösteriyor. Şahsi düşüncem oyuna 5-10 dakika gibi eklemeler yapmak yerine değerlendirme yapıp süre uzatımına gidilebilir olmayacak bir şey değil futbol değişime açık…