TMOK Fair Play Komisyonu tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Türkiye’nin ‘İlk Fair Play Annesi’ ödülü verildi.

GAZİANTEP (TSA)-Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu iyiye, doğruya güzele sloganıyla ülkemizde fair Play’i yayma konusundaki organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Fair Play Komisyonu tarafından ülkemizde görev başında bulunan Kadın Belediye başkanlarına yönelik uygulamaya konulan Fair Play Anneleri Projesi, ilk kez Gaziantep’te düzenlendi. Fair Play Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu ödüle layık görülen ilk kadın belediye başkanı oldu. Düzenlenen törende, Fair Play ödülünü alan Şahin, duygu dolu mesajlar verirken, “Anne gözüyle bakmalıyız bu dünyaya. Eğer Aylan bebeğe benim bebeğim diye baksaydık başka bebekler ölmezdi. Kendi bebeklerimiz için ne istiyorsak dünyanın bütün bebekleri için mücadele etseydik, Gazze’de 15 bin bebek canlı yayında öldürülmezdi. Bebeklerin öldürüldüğü bir dünyada hiçbirimiz masum değiliz” dedi.

ÖDÜLÜ PANORAMA KAHRAMANLIK MÜZESİ’NDE TAKDİM EDİLDİ

1’inci Fair Play Anneleri Projesi Paneli, 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde gerçekleşti. Panel öncesi fuaye alanında 11. Dünya Fair Play Karikatür, 1. ve 2. Dünya Fair Play Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler için hazırlanmış sergilerin açılışı da yapıldı. Kurdele kesim töreni sonrası katılımcılar sergileri gezerek, Başkan Arıpınar’dan bilgi aldı.

Organizasyonun asıl amacı olan ve anneler için düzenlenen Fair Play panelinde, komisyon üyesi ve konularında uzman eğitimcilerin katıldığı bir panel düzenlendi. Prof Dr. Bilge Donuk’un moderatörlüğünde düzenlenen panelde, sırasıyla Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Gülfem Sezen Balçıkanlı, Fair Play Eğitiminde Annelerin Rolü, Doç. Dr. Sevim Güllü: Atatürk, Türk Kadını ve Fair Play, EFPM Denetleme Kurulu Üyesi Remzi Yılmaz, Aile Çocuk İlişkisi ve Fair Play, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melike Türkan Bağlı, Toplumsal Bağlamda Eğitim, Değerler ve Fair Play Üzerine Düşünceler, Psikolojik Danışman & Psikoterapist Gülbin Ülker, Kardeş Rekabetinde Fair Play, Gazeteci Yazar Bülent Tuncay ise Okul-Aile-Yerel Yönetim İş birliği Örneği: Arhavi Grassroots Futbol Şenliği konulu sunumlarını yaptılar. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sonuna kadar ilgiyle takip ettiği paneli, salonu dolduran anneler büyük bir dikkatle takip ettiler.

Komisyon’un Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz yönetiminde Fair Play Andı içen anneler, kendileri için hazırlanan Fair Play Annesi sertifikasını alarak, Türkiye’nin ilk Fair Play Anneleri olarak kayıtlara geçtiler.

Törende okunan Fair Play Andı şöyle:

FAİR PLAY ANNELERİ ANDI

“Bir Türk anne olarak,

Ülkemin tüm yavrularına; yavrularım gibi sahip çıkacağıma,

Yolumuzun büyük Atatürkün yolu olacağına,

Çocuklarımızın hayat boyunca İYİYE, DOĞRUYA, GÜZELE yürümeleri için çalışacağıma,

AND İÇERİM!

Ne mutlu Fair Play Annelerine!

Ne mutlu Türküm diyene!”

Panel sonunda bu organizasyonun düzenlenmesinde önemli katkısı olan TSYD Gaziantep Şube Başkanı ve TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Murat Atay’a, Fair Play Komisyonu Üyeleri Emel Gökdeniz (sağda) ve  Zeynep Boyama (Solda) tarafından, Cumhuriyetin 100. Yılı anısına hazırlanan Fair Play Hizmet Madalyası dakdim edildi.

Önceki İçerikAhmet Çakır, yarım asırlık spor serüvenini Sportif Öyküler’de topladı
Sonraki İçerikBeş dakikalık rehavet… Recep Güngör yazdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz