Futbolmedya yazarı Recep Güngör, Türkiye- Hollanda maçını değerlendirdi:

Beş dakikalık rehavet

Euro 2024 Şampiyonası’nda çeyrek final oynamak her ülke için büyük başarı. Yarı finale kalan takımlar İspanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda. Bu takımlar Avrupa’nın en güçlü futbol ülkeleri. Sanayisiyle, ekonomik gücüyle dünyanın sayılı takımları. Biz bu ülkelerin arasındaydık ama maalesef 5 dakikalık rehavet ile kaçırdık. Maçta 1-0 one geçtik ve 70. dakikaya kadar önde devam ettik. Kalemizi iyi savunuyorduk ama bazı oyuncularımızın performansı düşmeye başlamıştı. Bütün maçı seyredenler bunu gördü ama maalesef Montella göremedi. Mert Müldür Gakpo karşısında ciddi şekilde zorlanmaya başlamıştı, baskılarının arttığı dakikalarda Montella en azından oyunu soğutmak için bir kaç değişiklik yapabilirdi. Bazı anlar vardır ki herkes teknik direktörün devreye girmesini bekler ama Montella maç 2-1 olunca devreye girdi. Yenik duruma düştükten sonra fazla vaktimiz kalmamıştı ve doğal olarak gole ihtiyacımız olduğu için maçın kontrolünü tekrar ele geçirdik. Önemli pozisyonlar da bulduk ama maalesef o dakikalarda şans yanımızda değildi.
Bu şampiyona bizim için çok farklı duygular yaşamamıza sebep oldu. Genç ve gelecek için umut veren bir kadroya sahibiz. Bu kadroyu önümüzdeki en az 10 yıl boyunca seyretmeye hazır olun…
EURO 2024’te Avrupalılar’ın bize bakış açılarını hiç şaşırmadan tekrar görme şansını da yakaladık. Her fırsatta bizi cezalandırmak için fırsat kollamaları gerçekten sinir bozucu. Melih Demiral’ın Avusturya maçında yaptığı gol sevinci ve ardından aldığı iki maç ceza kafamızı çok karıştırdı. Futboldan çok bu olayın konuşulması hem bizim adımıza hem de futbol adına hiç hoş bir durum olmadı. Grubun son maçı Çekya maçında, gördüğümüz sarı kartlar canımızı çok yaktı. İsmail Yüksek’in fark yaratan oyununu Hollanda karşısında çok aradık. Orkun Kökçü’nün kendine güvenen futbolu bu maçta çok gerekliydi. Onların kart cezalısı olması bizi ciddi derecede eksik bıraktı.
Ben geleceğe umutlu bakılmasına sonuna kadar kabulum ama bir turnuvadan bu kadar hak etmeden ayrılmayı da kabul edemiyorum. Mert Müldür kendi kalesine gol attığı pozisyonda daha seri hareket edip topu kornere atabilir miydi, Zeki son dakikalarda o topu boş kaleye nasıl atamadı gibi konuşmak istemiyorum. İster istemez yapabileceğimiz bir sürü şey varken yapamamamıza üzüyorum. Bizim yarı finale kalan futbol ülkelerinden hiç bir farkımız yoktu ama maalesef çeyrek final oynamış bir takım olarak evimize dönüyoruz.
Ne olursa olsun bize güzel şeyler yaşattıkları için tüm A Milli Futbol takımızı tebrik ediyorum ve onlarla gurur duyuyorum…

Önceki İçerikFatma Şahin’e, Türkiye’nin ‘İlk Fair Play Annesi’ ödülü verildi
Sonraki İçerik10 maddede Milli Takım… Bülent Tuncay yazdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz