Futbolmedya yazarı Recep Güngör, Süper Lig’i değerlendirdi:

Gerçekten ‘Süper Lig’

Fenerbahçe’nin iki tane üst düzey forveti oldu. Edin Dzeko hazırlık maçlarında gösterdiği performans ile parmak ısırttı. Yüksek bir bonservis ücretiyle transfer edilen En-Nesyri ve Edin Dzeko arasındaki rekabet herkesin merak ettiği bir konu. Jose Mourinho iki forvet arasında nasıl bir denge sağlayacak yaşayıp göreceğiz. Daha önce birçok yıldız ile çalışan ve onları başarılı bir şekilde idare etmeyi başaran Mourinho bakalım Türkiye şartlarında aynı başarıyı gösterebilecek mi? Dzeko’nun her gol kaçırdığında neden En-Nesyri oynamadı diye sorgulayacak taraftar kitlemiz var bizim. Süper ligde çift forvet oynarsa bir sorun olacağını düşünmüyorum ama Avrupa maçlarında iyi olanı sahaya sürmesi şart. Burada adaleti doğru saylayabilirse, iki oyuncudan yüksek verim alabilir. Ve Mourinho’nun böyle bir iletişim gücü ve tecrübesi var.
Benzer bir problem de Galatasaray için oluştu. Takımın birinci forveti şüphesiz Icardi, Fenerbahçe’den ayrılan ve takıma yeni katılan Batshuayi, her zaman forma için hazır olacaktır. Orada da Okan Buruk forma adaletini dikkatli bir şekilde sağlaması gerekiyor. Aksi taktirde bu tarz yıldız futbolcuların egoları takımı aşağı çeker. Geçen yıl İsmail Kartal Batshuayi-Dzeko ikilisini zaman zaman iyi idare edemedi. Dzeko’nun olumlu yaklaşımı ve kişili işini kolaylaştırdı. Icardi-Batshuayi ikilisi daha zorlayıcı olacaktır.
Galatasaray’da, geçen iki yılda Erden Timur’un bariz bir şekilde takımda etkisi vardı. Icardi ile ne kadar yakın olduğunu ve onun performansının yukarı çıkmasında etkisi tartışılmaz. Şimdi Erden Timur yok ve Okan Buruk 3. Yılında aynı başarılı performansı gösterebilecek mi hep birlikte göreceğiz…
Önümüzdeki sezon dört büyük takım da kaliteli kadrolar kurdu. İki sezondur kopup giden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin işleri daha zor. Beşiktaş ile Trabzon başarılı oyuncularla takımlarını güçlendirdi. Sonuna kadar yarışın içerisinde olabilecek kadrolara sahipler. Zaten öyle olması da süper lig için en hayırlısı olur.
3 Ağustos Cumartesi akşamı, Süper Kupa ile ilk önemli test gerçekleşecek. Galatasaray’ın zaten oturmuş bir kadrosu var. Burada Beşiktaş’ın ne yapacağı merak konusu. Süper kupayı alabilirse sezona iyi başlamak siyah Beyazlılar için hayati derecede önemli. Taraftarının tekrar oyuna girmesini sağlar ve taraftarı oyuna girerse takım üzerinde ne kadar etkili olduklarını hepimiz biliyoruz.
Süper Lig kalitesi yapılan transferlerle daha kaliteli bir duruma geldi. Gerçekten süper bir lig olacağa benziyor. Tek dileğim TFF’nin şaibesiz, eşit ve adil olabilmesi. MHK

Önceki İçerikSpor medyası ve Fenerbahçe camiasını buluşturan nikah
Sonraki İçerikMourinho’nun farkı ne? Bülent Tuncay yazdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz