Teknik direktör Fikret Kadıoğlu, Lille- Fenerbahçe maçını, Futbolmedya için değerlendirdi:

Lugano maçlarını kazanan Fenerbahçe bu turda daha güçlü bir rakiple karşılaşmıştı. Lille deplasmanında bekleneni veremedi ve sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı. Özellikle ilk yarı hiçbir varlık gösteremeyen Fenerbahçe’yi daha farlklı skordan Livakoviç’in performansı kurtardı.

Mourinho kendi sahasında baskısız alan savunması yaparak ilk yarıda farklı bir mağlubiyeti hak etti fakat Lille’li oyuncular bu fırsatları değerlendiremedi, golleri atamadı. Fenerbahçe ikinci yarıda irfan Can’ın beceri gerektiren frikik vuruşu ile beraberliği yakalasa da yenilmekten kurtulamadı. Normal gol pozisyonlarını atamayan Lille takımı ise şans golleriyle de olsa galip gelmesini bildi. 

Gerçekçi olmak gerekiyse Fenerbahçe bu oyunla ikinci maçta ne yapar kimse bilemez. İlk yarı hiç pres yapmadan baskısız alan savunması ile yavaş oyunu tercih edip ikinci yarı ise oyunu az da olsa hızlı oynamaya çalışıp biraz olsun pres yapmaya çalışan ve pek başarılı olmayan Fenerbahçe’nin İstanbul’da ne yapacağını bilmek gerçekten çok zor. 

Her zaman söylediğim gibi önde en azından topu kaptırdığında pres yapmadan, savunmada yakın temaslı agresif savunma yapmadan Avrupa’da başarı şansın yoktur. Ha, bilmiyor mu Mourinho kazanmak için neler yapması gerektiğini? Tabii ki biliyordur. Fakat riske girmeden başarıyı yakalamaya planlıyordu.

Jesus ve İsmail Kartal’ı eleştiriyorduk, gelen gideni aratır hesabı Mourinho daha kötü oyun oynatıyor. Bu oyunla bırak Avrupa’yı kendi ligimizde bile şampiyon olamazsın. Bekleyeceğiz göreceğiz inşallah biz yanılırız yada mourinho takımı düzeltir ve güzel maçlar izleriz.

Önceki İçerikFenerbahçe, Lille’i eler! Recep Güngör yazdı
Sonraki İçerikbeIN Sports yeni sezon programlarını tanıttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz