Teknik direktör Fikret Kadıoğlu, Fenerbahçe- Lille maçının ardından Sarı Lacivertli takımı Futbolmedya için değerlendirdi:

Fenerbahçe, Lille maçını 1-O kazanmasına rağmen uzatmada şanssız bir penaltıyla elendi. Genelde basın bu durumu yorumlarken özellikle Mourinho’nun başarılı bir maç çıkardığını ve penaltıyla şanssız bir şekilde elendiğini belirttiler. Fakat durum pek öyle değil.
Fenerbahçe takımı Lillenin maçın başından sonuna kadar yaptığı ön alan baskısı ve yakın savunma karşısında çaresiz kalıp pozisyon üretme konusunda çok zorlandı. Buna karşılık Fenerbahçe’nin ilk maçda olduğu gibi rakip sahada en azından topu kaptırdığında yaptığı pres doğru yapılamadı. Bu nedenle Lille geriden çıkışlarda pek zorlanmadı. Fakat ilk maçda olduğu gibi pozisyon üretmesine rağmen gol atamadı. Fenerbahçe ise ilk yarıda Edin Dzeko’nun kafa vuruşu dışında pozisyon bulamadı. Bir de rakip kalecinin kurtardığı 2 şut var. Maç boyunca ise 2 şut ve bir kafa vuruşu direkten döndü.
Gol gelmeyince ilerde önce çift santrfora dönmesi ve sonradan da Cenk’i alarak 3 santrforlu oyunu denemesi Mourinho’nun yaptığı en doğru işdi.
Fenerbahçe gol pozisyonu üretemedi. Bunların sebebi daha önceden de yazdığım gibi F. Bahçe’nin ön sahada pres yapamayışı, rakibe yakın savunma yapmaması ve yavaş oynamasıydı, bu durum Lille’in rahat hücum yapmasını sağladı. Lille takımı gol atma becerisi eksik ve savunmada da çok hata yapan oyunculara sahip bir takımdı. Mourinho bu durumu lehine çeviremedi.

Süper Kupa maçında Atalalanta takımı Real Madrid’e karşı adam adama savunma yaparak ilk yarı rakibine pozisyon vermedi. Ayrıca hücumda da pozisyon yakaladı ama atamadı.
İtalya milli takımı 2024 futbol şampiyonasında kötüydü. Yavaş oyun ve pres yapmadan turnuvadan elendi. Ama İtalyan takımı Atalanta aynı değildi. Bunu neden söylüyorum çünkü her şey antrenörde bitiyor. İtalya mill takım antrenörünün yapamadığını Atalanta antrenörü yapabiliyorsa bu önemlidir.
Mourinho Fenerbahçe takımına bunu yaptıramıyorsa sorun oyuncuda değil antrenördedir. Yine söylüyorum Mourinho oyunculara önde pres, rakibe yakın savunma ve hızlı oyun oynamayı öğretemezse bugün Lille’ye elenirsin yarın da Avrupa Ligi’nde guruptan çıkamaz ordan da elenirsin. Yine de inşallah ben yanılırım da F. Bahçe hem Türkiye Ligi’nde hem de UEFA Avrupa Ligi’nde başarılı olur.

Önceki İçerikGelecek Fenerbahçe’nin… Recep Güngör yazdı
Sonraki İçerikPremier Lig yayınları beIN Sports’ta

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz