Türk Spor Ajansı’nın kurucusu ve yazarı Erdoğan Arıpınar, TSYD’yi yazdı:

TSYD neden Avrupa’nın en büyük ödüllerinden birini aldı?

TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği) 1963 yılında emektar, seçkin spor yazarlarının öncülüğünde kurulan tarihi medya derneklerimizden birisidir. Benim kurucuları arasında yer aldığım ve bir süre Genel Sekreterliğini yaptığım dernek; politika dışı, kamu yararına görev yapan sivil bir toplum örgütüdür. TC’nin Cumhurbaşkanları dahil, tüm yöneticilerinin saygısını ve takdirini kazanmıştır. AIPS Dünya Spor Yazarları Birliği’nde kıdemli, saygın bir üye olarak Türkiye’nin temsilcisidir. Bu yıl sonuçları açıklanan AIPS’in desteklediği EFPM Avrupa Fair Play Hareketi’nin büyük ödülüne layık görülmüştür. Bu ödülün gerekçesinde, derneğin, ‘Fair Play ruhuna uygun, Spora saygılı ve üyelerine her konuda destek ve yardımcı olma’ davranışları vardır.

TSYD’nin Başkanı olan Oğuz Tongsir; son dönemlerde derneği, açtığı şubelerle tüm yurda yaymış, hem bireysel hem de kurumsal destekleri ile gelişmesini sağlamıştır. Son seçimde üyeler %80’ne yakın bir çoğunlukla Oğuz’un başkanlığa devamını istemişlerdi. Şimdi bu yazımı okuyup, spor dünyasını izleyen okuyucular; “Peki bu TSYD havuzundaki türban konusu nedir? Ne biçim bir konudur?” diye sorabilirler. Cevabım söyle: “Kural icabı bir şikayet ve izlenme bahis konusu. Tahkikat bittikten sonra ortaya çıkacak bu olayın arkasında, son seçimle ilgili özel tuzak ve bir gölge olduğu toplumda söyleniyor” derim. Bekleyip göreceğiz.

Ülkemizin iftiharı olan lekesiz TSYD’nin hak ettiği aklanmayı, Adalet terazisi gösterecektir. Oğuz Tongsir ve TSYD, ülkemize temiz hizmette; tüm tuzaklara rağmen yoluna başarı ile devam edecektir.

Önceki İçerikZuhuratbaba’yı su bastı, Yücespor kulübü yetkilileri komşu yardımıyla çözüm üretti
Sonraki İçerikİrfan Can Kahveci ders verdi! Fehmi Özgüler yazdı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz