Recep Güngör, Fenerbahçe- Galatasaray maçı öncesi değerlendirmede bulundu:

Okan Buruk’un 3. Kadıköy derbisi ilk ikisinden daha zor geçecek

Fenerbahçe’nin kalesinde sezon başından bu yana başarılı bir performans gösteren Livakoviç. Galatasaray’ın ise bu tarz maçları defalarca oynamış tecrübeli bir isim Muslera. Livakovic, Süper Lig’de 5. hafta itibariyle 2 gol yerken. Muslera 4 gol yedi. Derbide, karşılarında ki hücum hatlarının kalitelerine bakılırsa, ikisinin de işi kolay değil.
Stoperde ayrım yapmak zor, Çağlar-Djiku ve Davinson-Abdülkerim ikilileri takımlarına güven veriyor. Kalecileri gibi onların da karşılarında, kendilerini zorlayacak hücum oyuncuları var. Sağda Mert Müldür hem milli takımda hem de Fenerbahçe’de üzerine koyarak ilerliyor. Galatasaray’da sağ bek Jelert, henüz eleştirilerin odağında olduğu için bu mevkide Kaan Ayhan oynuyor. Kaan Fenerbahçe’nin en etkili silahı St. Maximin karşısında ağır kalabilir. Top hakimiyeti yüksek ve hızlı bir oyuncu olan Fransız oyuncu Kaan Ayhan’ı geçmekte zorlanmaz.
Sarı lacivertlilerin sol bekinde Oosterwelde şu ana kadar Ferdi Kadıoğlu’nu aratmadı, istekli ve güçlü oyunu ile göz doldurdu. Burada muhtemelen karşısında oynayacak Barış Alper ile güç savaşına girecek. Her ikisi de fiziğini kullanmayı seven ve hızlı oyuncular. Gecenin en merak edilen eşleşmesi olacaktır. Galatasaray’ın sol bekinde yeni transferi Jakobs gerçek sınavını derbide verecek. Karşısında Tadiç ile mücadele etmesini beklediğimiz Senegalli oyuncu Rizespor maçından daha yüksek bir performans göstermesi gerekiyor.
Orta sahalara gelince İsmail-Fred ikilisi hep uyum içerisinde. Muhtemelen Barış-Mertens-Yunus üçlüsünün Osimhen ile bağlantısını kesmeye çalışacaklar. Mertens ve Yunus tekniği ve oyun öngörüsü yüksek oyuncular, Barış ise sürati ve güçlü fiziği ile bu ikiliye zor anlar yaşatacaktır.
Sarı kırmızılılarda aynı bölgede Torreira ve G. Sara var. Onlar da Tadiç-Szymanski-Maximin üçlüsünün Dzeko ile bağlantısını kesmek için uğraşacak. Torreira çalışkanlığı, G.Sara ise teknik kapasitesi ile karşısındaki üçlü ile zorlu bir mücadele verecek.
Galatasaray’ın yeni forveti Osimhen’in derbide göstereceği performans herkes için merak konusu. Dünyanın sayılı golcülerinden biri olan Nijeryalı yıldız, hem hava toplarında hem de ayağa oynanan oyunlarda oldukça etkili. Sürati ve oyun zekasıyla stoperlere zor anlar yaratır.
Fenerbahçe tarafında ise ilerlemiş yaşına rağmen sezon başından beri hiç bir maçı boş geçmeyen Edin Dzeko var. Bu iki forvet arasında tecrübe mi, yoksa gençlik mi cumartesi akşamı belli olacak.
Maçın Kadıköy’de oynanacak olması, Fenerbahçe için avantaj gibi gözükse de bu bir derbi. Sahada da dünya çapında yıldız ve etkili oyuncular var. Bu tarz oyunları yeterince oynadılar ve nasıl davranmaları gerektiğini gayet iyi biliyorlar.
Teknik direktör Mourinho’nun Türkiye’deki ilk derbisi. Kuşkusuz maçtan galip ayrılarak taraftarın gözündeki kalitesini, gönüllere de kazımak isteyecektir. Okan Buruk ise bu atmosferi defalarca yaşadı. Galatasaray’ın başında Kadıköy’de çıktığı iki maçta da yenilmedi. İlk yılında 3-0 galip gelirken, geçen yıl tarihin en vasat geçen derbisinden beraberlikle ayrılmayı başardı. Okan Burak’un 3. Kadıköy derbisi ilk ikisinden daha zor geçecek. Karşısında daha organize ve başında kalitesini ispatlamış bir teknik direktör var.
Sonuç olarak iki takım da sorumlulukların bilincinde sahaya çıkmalı ve tüm izleyenlere zevk veren bir futbol oynamalı. Maç sonu hakemin değil futbolun ve pozisyonların konuşulduğu bir maç diliyorum ama gerçekçi olmak gerekirse mümkün mü pek değil…

Önceki İçerikTürkiye, WADA yönetim kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz