Teknik direktör Fikret Kadıoğlu, Fenerbahçe ile Galatasaray’ı değerlendirdi:
F. Bahçe- G. Saray maçında bence Mourinho bu sefer şanssızdı. İlk 15 dakikaya baktığımda F. Bahçe’nin hırslı, çabuk ve agresif oyun oynadığını görünce F. Bahçe’nin bu maçı alacağını düşünmüştüm. Fakat Lucas Torreira’nın güzel şutu ve kaleci için şanssız gol F. Bahçe’nin hızını kesti. Aslında buna rağmen F. Bahçe aynı oyuna devam edip gol üretebilirdi. Fakat bu maça kadar özellikle topu kaptırdığında pek başarılı olamayan F. Bahçe, G. Saray maçında da bu eksikliği yaşadı. Ve G. Saray kaptığı bütün toplarda hücumda çok etkili oldu.
Mourinho’nun dediği gibi “Golü onlar attı biz atamadık” lafı bence yeterli değil. G. Saray hücum ederken topu kaptırdığında rakip sahada
presde F. Bahçe’ye göre daha başarılı. Bu da maçlarda gole yakın olmasını sağlıyor. Hareketlilik, boş alana koşular ve dikine oyun G. Saray’ın daha çok pozisyona girmesini sağlıyor.
F. Bahçe hızlı ve agresif oyunu tercih ettiğinde başarılı fakat hücum ederken kaptırılan toplara karşı savunma hala daha iyi değil. İşte G. Saray, F. Bahçe’nin bu açığını çok iyi değerlendirdi. 1. gol belki şansa geldi ama diğer 2 gol hazırlanışı ile birlikte çok güzeldi.
G. Saray’ın başka pozisyonları da var ama F.Bahçe gibi onlar da kaçırdı. Ayrıca F. Bahçe halen takım oyununu oturtamadı. Yeni Teknik direktör yeni oyuncular uyum süreci zaman alacağına benziyor. G. Saray’da bu problem gözükmüyor bu nedenle oyunu da iyi oynuyorlar.
Her zaman yazıp söylüyorum G. Saray yavaş oyun ve önde pres yapamadığı maçları genelde kaybetti. Avrupa’dan elendiği maçta da sebep buydu. Okan Buruk’un geçen yıl F. Bahçe ile oynadığı 2. Maçı hatırlayalım. Kendi sahasında 1- 0 yenilmişti. Bugünün aksine F. Bahçe yıl boyunca ilk defa bütün preslerinde başarılıyken çayrıca çabuk ve agresif oyun oynamıştı. G Saray ise yavaş oyunu tercih etmişti. Ve sonuçda da 1-0 yenildi.
Mourinho bence oyuncularına biran evvel önde pres uygulamasını yaptırmalı yoksa G. Saray gibi benzer oyun oynayan takımlara karşı yine maç kaybedebilir. Hücum ederken savunma yapmak kolay iş değildir hamallık ister bütün antrenörler bunu bilir fakat oyunculara bunu uygulatmakta zorlanırlar. Ama artık nüfusu bize göre çok az olan ülkelerde bile takımlar bu sistemi uygularken (Örnek Avusturya-İsviçre) bizim takımlarımız da pekala bunu yapabilir iş antrenör de biter.

Önceki İçerikBu derenin altından daha çok sular akar… Recep Güngör yazdı
Sonraki İçerikEczacıbaşı Dynavit, 2024-2025 sezonunu düzenlediği basın toplantısıyla açtı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz