Recep Güngör, Fenerbahçe- Saint- Gilloise maçını yorumladı:

Mourinho arayışta

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi’ne galibiyetle başladı. 2-0 öne geçtiği maçı 90+3’te yediği golle 2-1 galibiyetle tamamladı. Avrupa ligine 3 puanla başlamak sarı lacivertli takım adına güzel. Maça hızlı başlayan U.S. Gilloise ilk dakikalarda çok net birkaç pozisyon buldu. Topu çizgiden çıkartmayı başaran Oosterwelde gecenin en iyi oyuncularından biriydi. Ayrıca pu pozisyonlarda kalesinde güçlü duran bir Livakoviç vardı.
Hücum hattını komple değiştirerek oyuna başlayan Mourinho öyle görünüyor ki arayış içerisinde. Bu sadece oyuncu bazında değil, taktik olarak da böyle. İlk yarıyı belki önde kapattı ama birbirleriyle anlaşamayan, 3 pası doğru düzgün yapamayan, ceza sahasına girdiği birkaç pozisyonu da anlamsızca kaybeden bir takım vardı. Neyse ki tüm bu olumsuz tabloya rağmen ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
İlk yarı ne kadar kötüyse, ikinci yarıya o kadar iyi başladı. Oyunu kontrol eden ve organize bir takım görüntüsündeydi. En-Nesryi tam da o dakikalarda gol için uygun pozisyon buldu ama Fred’in harika ara pasında, aceleci davranarak istediği vuruşu yapamadı. Fenerbahçe taraftarlarının En-Nesryi’den büyük beklentileri var. Kendisi için harcanan para bir tarafa bulduğu pozisyonları bir an önce değerlendirmesinde fayda var. Böyle devam etmesi durumunda zaten sabırsız olan Fenerbahçe taraftarının gözünde kredisi tükenmek üzere.

  1. dakikada oyuna giren Dzeko bu takımın her zaman birinci forveti olduğunu hissettiriyor. Top hakimiyeti, oyun ön görüsü harika ama yaşı gereği zaman zaman ağır hareket etmesi maalesef onun handikapı. Her şeye rağmen En-Nesryi kendine gelemedikçe, Dzeko bu takımın birinci forvetidir.
    Geçen yıl 15 milyon bonservis ödenerek alınan Cengiz Ünder sezon başından bu yana ilk kez 11’deydi. Sol kanatta görev yapan Ünder, maç boyu Fenerbahçe’nin o kanatta etkisiz kalmasına sebep oldu. Arkasında güçlü ve çalışkan, ayrıca sürekli ataklara destek veren Oosterwelde olmasına rağmen yokları oynadı. Muorinho belli ki Cengiz’i kazanmaya çalışıyor, bu onun fikriyse saygı duyarım yok yukarılardan oynatması konusunda baskı geliyorsa problemli bir durum. Nitekim Cengiz Ünder umutsuz vaka ve vakit kaybına gerek yok.
    Sonuç olarak vasat bir oyun ile alınan 3 puan değerlidir. Fenerbahçe böyle devam etmeyecektir. Elbet 9 farklı takımla Avrupa’da grup aşamasında mücadele ederek rekor kıran Mourinho, bu konuda çözümler üretecek ve takım oyununu geliştirecektir. Bu süreçte sarı lacivertli takımın kazanmaya devam edebilmesi önemli. Aksi tektirde hem vasat futbol hem de puan kayıpları çok kelle götürür…
Önceki İçerikOsimhen ve Icardi… Bülent Tuncay yazdı
Sonraki İçerikGöztepe’ye piliç eti markası Lezita’dan sponsorluk

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz