14 Mart Tıp Bayramı’na özel olarak değerli doktorlarımız , her Pazartesi 12:00-14:00 arası dinleyenleriyle Radyo Gol’de Baba Yapı sponsorluğunda buluşan “Alper Üstündağ ile Kazan Kaynıyor” programını tercih ederek duygu ve düşüncelerini dinleyenlerle paylaştı…

“DR. KIVANÇ CEBESOY – ORTODONTİST”
Tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum Allah hepimizi korusun, sevgili Alper sana da inceliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şiddetin olduğu yerde mutluluk olmaz toplum çıldırmış gibi lütfen herkesi sakin olmaya davet ediyorum biz şiddet toplumu değiliz. Dünyanın her yerinden Türk hekimlerine güvenerek geliyorlar adaletli hakkaniyetli yapımız var insancıl yapımızı koruyalım. Dişe gelen sinirler önemli sinirlerdir ve oradaki bir iltihap ciddi tedavi gerektirir. Mesela; bir futbolcunun transferi zamanında, diş sorunları nedeniyle gerçekleşmemişti. Üst çene darlığı olan kişide nefes sorunu olur kontrol edilmeli kesinlikle çünkü burun havasının açılmasına katkı sağlar. Burun havasının açık olması ise kondisyon açısından çok önemlidir bundan dolayı ağız sağlığına dikkat etmemiz şart! Kalp rahatsızlıklarının sebebi %80-85 diş iltihabının oluşturduğu hasarlara dayanır. Beyinle bağlantılıdır ve menenjite sebebiyet verir kalp kapakçıkları zarara uğrar. Kesinlikle yılda 1 profesyonel diş hekimlerini ziyaret edelim sağlığımızı ihmal etmeyelim güzel dişlerimizle gülümseyelim…

“DR. ÇAĞIL ERENOĞLU – REKONSTRÜKTİF CERRAHİ”
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tüm arkadaşlarımın, camiamızın bu özel gününü kutluyor sizlere de nezaketinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tüm insanlar potansiyel sporcudur hepimizin içinde bir sporcu yatıyor. Hayata devam edebilmek adına doğru nefes alıp vermek şart. Burun, hava adına tüm düzeni sağlar ve akış sağlam olmalıdır. Eski kazalar ya da sonradan yaşanan travmalar sonrası tedaviye ihtiyaç duyuluyor. Kimisi ameliyat ile kimisi ise alerjik durumdan dolayı ilaçla çözülüyor. Sağlıklı nefes almak için kontrolü ihmal etmemek lazım. Burundan nefes alamazsanız doku ve organlara zarar verir. Başta kalp krizi riski artar dokular ciddi sıkıntı yaşar. Oksijen miktarı azaldıkça; bu durum potansiyel kalp krizine, hafıza problemlerine, kişisel bozukluklara ve psikolojik travmalara sebebiyet verebilir. Hayatına doğru hamle ile nefes verdiğimiz insanlardan güzel geri dönüş almak bizleri mutlu ediyor. Bugüne özel isteğimiz şudur ki; Sağlık Bakanlığı yeni yönetmelik ile özel muayenesi olan doktorlara özel hastanelerde ameliyat yapamaz dedi ancak biz buna itiraz edince protestolar sonrası Sağlık Bakanlığı geri adım attı. Ancak bu kez de sadece tek hastane ile anlaşabilir dendi bu oluşan kota da bizlere çok katı geldi. İstediğimiz hastanede yapamıyoruz ameliyatı ve bu durumda hastalarda çok büyük mağduriyet yaşıyor. Bizler istediğimiz hastanede ameliyat yapabilme özgürlüğü istiyoruz, lütfen yanlıştan dönülsün ve isteğimiz yerine gelsin.
“MURAT ŞAHİNOĞLU – FİZYOTERAPİST”
Tüm doktor abilerimin kardeşlerimin sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyorum size de özverinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır spor kulüplerinde ve 6.25 fizik tedavi kliniğimizde emek veriyoruz. 80’leri düşünürsek zor aşamalardan geçerek bu noktaları yakaladık. Teknik ekip azlığı ve donanımsızlıktan 20-30 yıl içinde çok yol kat ederek bu noktalara geldik. Donanımları geliştirdik üniversitelerde pratik eğitimleri artırdık. Taşrada sporcu sakatlandıktan sonra sporu bırakmak zorunda kalıyordu, müzmin sakat deniliyor spor hayatı bitiyordu. Çünkü zayıf dönemlerden geçilince ileriye gidilememiş. Teknoloji ve iletişim, büyüklerimizin yol açması, dış ülkelerle bilgi alışverişi yapabilmek çok önemliydi ve aşamalar kaydedebildik. Her geçen gün üzerine koyarak gidebiliyoruz, hatalardan dersler alıp doğruyu bulmak için çabalıyoruz. Her sporcuya yönelik detaylı çalıştık, ölçme, değerlendirme adına sağlık sorunlarında donanımlı hale geldik. Sakatlanmadan bir sporcu için riskleri ortadan kaldırabiliyoruz ama sporculara da tabi ki çok iş düşüyor. Okullarda vakit ayrılmalı, eğitimler doğru verilmeli. Yeterliliğin artması en büyük arzumuz hizmetlere kolaylıkla ulaşılabilsin. Halkımızın, sosyal medyadan görüntülerle bilmeden spor yapıp ciddi sakatlıklar yaşamaması da en büyük arzumuz …

“CEM TÜRKEL – FİZYOTERAPİST”
Tüm doktorlarımızın sağlık çalışanlarımızın gününü en içten dileklerimle kutluyorum size de bize şans verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. 25 yıldır spor sektöründeyiz. Bir çok hastamız var sağlık turizmi dolayısıyla yurt dışından da tedaviye gelenimiz var. Tecrübelerimizi her alanda kullanıyoruz, yani Rehabilitasyon adına çok önemli işlere imza atıyoruz. Spor yapacak kişilere yüklenmeler öncesi test yapılmalı ruhsal yönden de desteklenmeli açıkçası fizyoterapist olarak sporcu sağlığı bizim için en önemli noktadır. Aldığımız eğitim doğrultusunda biz burada ekip çalışmasına önem veriyoruz. Sağlığın korunması adına önleyici tedavi uyguluyoruz yaralanma oluşmasından çok olmaması adına mücadele ediyoruz. En yoğun çalıştığımız dönem ise takımlarda sezon öncesidir. Performans tayini, varsa sakatlık analizlerinin yapılması, gerekli koordinasyonun sağlanması adına perde arkasında gece gündüz çalışıyoruz. Programlı olmak şart bireysel olarak sakatlığı aşabilmek çok önemli. Kas kuvveti dayanıklılık gibi birçok sistem uyguluyoruz. Alt yapılarda da gelişim konusunda iyi yetiştirilmeli oyuncular. Spor ahlakına göre; işine değer vermeli, uyku düzenine dikkat etmeli, sağlıklı beslenmeli ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalı, Ancak bu durumda üst seviyede elit sporcu olabilirler. Maalesef örnekler az biz ne yaparsak yapalım sporcu önce kendisine saygı duymalı. Deprem sonrası ise psikolojik ve fiziksel yıkımlar oluştu. Onları topluma kazandırabilmek adına elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve her daim sağlıkları için hazır olduğumuzu belirtmek isterim…

Önceki İçerikTGC’nin düzenlediği 2022 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ni kazananlar belli oldu  
Sonraki İçerikFIFA, Dünya Kupası’nın formatını değiştirdi: 39 gün, 48 takım, 104 maç…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz