İsviçre’deki Le Matin Gazetesi Galatasaray’ın hazırlık maçında forma giyen Mustafa Kapı için övgüler yağdırdı. İngiliz basını da Mustafa’ya kayıtsız kalmadı.

Galatasaray ile Bulgaristan 1. Lig lideri Levski Sofya dün hazırlık maçında karşılaştı. Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, mücadelenin 89’uncu dakikasında Sinan Gümüş’ün yerine oyuna 14 yaşındaki oyuncu Mustafa Kapı’yı dahil etti.

İsviçre basını oynanan hazırlık maçında forma bulan Mustafa Kapı için, “Galatasaray’ın tarihinde ilk defa 14 yaşındaki bir çocuk futbolcunun A Takımda yer almasıyla tarihe geçti” dedi.

Le Matin Gazetesi, ’14 yaşında A Takım Forması Giyen Genç’ başlıklı haberinde şöyle yazdı:

“Dün Galatasaray’ın Bulgaristan’da Levski Sofya ile oynadığı ve 2 – 0 kazandığı özel maçta maçın 89’uncu dakikasında oyuna giren 14 yaşındaki Mustafa Kapı, Galatasaray’ın tarihinde ilk defa 14 yaşındaki bir çocuk futbolcunun A Takımda yer almasıyla tarihe geçti. Uzatma dakikalarıyla sahada 7 dakika kalan genç futbolcu maçtan sonra teknik direktörüne koşarak kendisine teşekkür etti.”

İNGİLİZ BASINI

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink’in hazırlık maçında forma şansı verdiği 14 yaşındaki Mustafa Kapı, İngiliz basınının da dikkatini çekti.

The Guardian gazetesi, sarı-kırmızılı ekibin milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Bulgaristan’ın Levski Sofya takımıyla oynadığı ve 2-0 kazandığı hazırlık maçının 89. dakikasında Sinan Gümüş’ün yerine oyuna giren 14 yaşındaki Mustafa Kapı’yı gözden kaçırmadı.

Genç futbolcunun 2013 yılında Denizlispor’dan Galatasaray’ın kadrosuna katıldığı bilgisini veren İngiliz gazetesi, galibiyeti getiren gollerden birini atan Hamit Altıntop’un profesyonel kariyerine başladığı 2002 yılında Mustafa Kapı’nın henüz dünyaya gelmediğini okuyucularına aktardı.

Haberde, daha önce Çin ve Ajax’ta alt yapı takımlarını çalıştıran 53 yaşındaki Hollandalı teknik adam Riekerink’in Mustafa Kapı’ya forma vermekten çekinmediği kaydedildi.

Hafta başında da İskoçya Birinci Futbol Ligi ekibi Celtic’in 20 yaş altı takımında 13 yaşındaki Karamoko Dembele maça çıkmıştı.

Celtic ile Hearts’ın 20 yaş altı takımlarının mücadelesinde, 16 yaşında yeşil-beyazlı formayı giyerek rekoru elinde bulunduran Jack Aitchison’ın yerine 81. dakikada oyuna giren Dembele, bu kategoride forma giyen en genç futbolcu olmuştu.

Önceki İçerikDünyaca ünlü futbolcuya ölüm tehdidi!
Sonraki İçerik“Eker I Run”, Paris Maratonu’na Üzeyir Söylemez ve Yeliz Kurt’u götürüyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz