Bir Yaşam Bilimleri şirketi olan Bayer, “Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim” misyonu doğrultusunda, toplumun yaşam koşullarını iyileştirme hedefiyle kamu adına faydalı projeleri desteklemeye devam ediyor. Bayer Cares Vakfı, bu yıl Bayer çalışanlarının geliştirdiği gönüllü projeleri desteklemek üzere 37 farklı ülkeden 73 projeye, toplamda 264 bin Avro fon sağladı. Türkiye’den yapılan başvurularda ise Kadın Sağlığı İzmir Bölge Tıbbi Tanıtım Sorumlusu Sezgi Şakar’ın “Sporun Engeli Yoktur” adlı projesi, desteklenmeye layık görülen projeler arasında yer aldı.
“Sporun Engeli Yoktur”
Çevresindeki yaşam koşullarını iyileştirerek tüm bireylere örnek olma niteliği taşıyan projelerin yarıştığı Rol Model programının kazananları arasında bu yıl Türkiye’den“Sporun Engeli Yoktur” projesi ile Sezgi Şakar da vardı. Proje kapsamında engellilerin Boccia sporu ile tanıştırılarak fiziksel gelişimlerine katkı sağlanması ve sosyal iletişimlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Projeyi farklı yapan bir başka özelliği ise, Boccia sporunun fiziksel engeli bulunan Serebral Palsi hastalarının da kolaylıkla yapabilecekleri bir spor olması.
Engelli bireylerin herkes gibi yaşamalarına imkân sağlayabilmek amacıyla geliştirdiği “Sporun Engeli Yoktur” projesiyle fon almaya hak kazanan Kadın Sağlığı İzmir Bölge Tıbbi Tanıtım Sorumlusu Sezgi Şakar, “Engelli bireylerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine katkı sağlamayı toplumsal bir sorumluluk olarak kabul ediyorum. Sportif faaliyetler, engellerin aşılmasında son derece etkili sonuçlar veriyor. Boccia da bu sporlardan biri” diye konuştu.
İnovasyondan sorumlu Bayer AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Bayer Cares Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Malik, “Çalışanlarımızın uzmanlaştıkları alanlardaki bilgilerini kullanarak çevrelerindeki sorunlar için gönüllü projeler üretiyor olmalarından dolayı çok mutluyuz” dedi. Malik, değişim yaratmak ve toplumun karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek için inovasyonun gücünden faydalandıklarını da ifade etti.
Yaşam Bilimleri alanında yenilikçi bir lider olan Bayer’in gönüllülük programı; sağlık hizmetleri, beslenme ve bilimsel eğitim konularına odaklanıyor. 2007 yılında ilk olarak Almanya’da gerçekleştirilen ve 2013 yılında tüm dünyada uygulanmaya başlayan program kapsamında, bugüne dek 66 farklı ülkeden 508 proje, Bayer Cares Vakfı tarafından toplamda 1.76 milyon Avro fon desteği aldı.
Bayer Cares Vakfı
İnovasyon şirketi Bayer’in sosyal yardım vakfı olarak çalışmalarını sürdüren Bayer Cares Vakfı, kendini sanayi ile sosyal sektör arasındaki arayüzde inovasyon adına bir girişimci, düzenleyici ve ortak olarak tanımlıyor. Sponsorluk programları, kamu refahına olan bağlılıkları, toplumsal ihtiyaçları karşılama konusundaki fikir zenginliği ve acil durumlarda ortaya çıkmaları yönünden insan odaklıdır. Vakfın, yıllık yaklaşık 50 milyon Avro tutarındaki finansman faaliyetleri, Bayer’in küresel toplumsal taahhüdünün merkezi bir unsurudur. Bu faaliyetler, bilimsel eğitimin ve çığır açan araştırmaların geliştirilmesine odaklanarak aynı zamanda sağlık hizmetleri, beslenme ve şirket çevresinde yaşayan insanların temel toplumsal ihtiyaçlarını karşılama konularında çalışmalarını sürdürmektekdir.
Bayer Cares Vakfı hakkında daha fazla bilgiye www.bayer-foundations.com adresinden ulaşılabiliyor.
Bayer: Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim
Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2015 yılı itibarıyla 117 bin çalışana ve 46,3 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,6 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4,3 milyar Avro düzeyindedir. Bu verilere, 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Covestro adıyla borsada bağımsız bir şirket olarak yapılandırılan ileri teknoloji polimerleri biriminin rakamları da dâhildir. Daha fazla bilgiye www.bayer.com adresinden ulaşabilirsiniz.