Efendilig’den Ahmet Çakır’a jübile

Rahmetli Metin Kurt’un “Futbol borsada değil arsada güzel” anlayışını sürdürmeyi amaçlayan Efendilig, oyunun ve oynayabilmenin güzelliğini savunan, bu anlayışı yaşatmaya çalışan bir organizasyon. Yıllardır oğlu Barış Çakır ile oynadığı bu organizasyonda önce Ayazma, ardından Altleticı Hybird takımlarında top koşturan Çakır, son iki sezondur hastalığı nedeniyle katılamıyordu. EfendiLig yönetimi yeni sezonla ilgili kararları arasında Çakır’a jübile yapılmasını da aldı. 

Söz konusu jübile 2 Ekim Pazartesi akşamı saat 21.00’de Efendilig maçlarının oynandığı Selimiye Sahasında yapılacak. Jübilede Efendilig karmasıyla Atletico karşılaşacak. Ahmet Çakır’ın dostu olan eski ünlü futbolculardan birkaçının da jübileye katılması bekleniyor.

Bu jest nedeniyle Efendilig yönetimine teşekkür eden Ahmet Çakır, “Aslında en az 80 yaşıma kadar futbol oynamak istiyordum. Ancak ünlü düşünürün “Hayat, siz onunla ilgili planlar yaparken başınıza gelenlerdir’ sözü bir kez daha doğrulanmış oldu. Şubat 2022’de yakalandığım beyin tümörü nedeniyle 19 Nisan 2022’de ameliyat oldum. O günden bu yana da tedavi görüyorum. Çok şükür ayaktayım ama elbette ki futbol oynayabilmem elbette ki olanaksız. Efendilig yönetiminin bu kararı da benim için moral verici bir durum. Bu organizasyon içinde çok güzel günler yaşadık. Şimdi de veda zamanı. Jübilemde oynamayı çok isterdim ama fotoğraf ve video çekimi dışında pek ayakta durabilecek halim yok. Özellikle denge sorunu günlük hayatımı bile epeyce zorlaştırıyor. Yine de birkaç dakika sahaya çıkıp topa dokunmak, benim için önemli. Arkadaşlarla bu ortamda bir araya gelmek ise hepsinden önemli.

7 yaşından beri top oynadığını belirten Çakır bu yolda bir rekor kırmak istediğini ama bu işi kendisinden daha uzun süre yapanlar olduğunu söyledi. “O kadar abartmak istemem ama futbol benim için bir ölüm-kalım sorunu diyebilirim. Oğlum barış bir keresinde annesine, “Babam 1 ay top oynamasın, ölür!” demiş.

O nedenle de 19 Nisan 2022’de geçirdiğim ameliyattan 10 gün önce de sonra da halı sahada birlikte top oynadık. Birkaç aydır oynamadığıma göre ölmüş sayılırım. Şaka bir yana hayatım hep futbolun etrafında geçti. Oynayamadığım zaman okudum, yazdım ve konuştum. Bu yönden hayatımı futboldan kazandım diyebilirim. Herşeyin bir sonu var. Bunu hepimiz kabul etmek zorunayız.”

TSYD’de 2000-2002 arasında başkan yardımcısı, 2009-2012 döneminde ise genel sekreter olarak görev yapan Ahmet Çakır’ın 15’i futbolla ilgili 2’si de edebiyat olmak üzere 17 kitabı bulunuyor. Meslekle ilgili pek çok ödülü bulunan Çakır 2 kez yılın gazetecisi ödülü aldı, spor basınında Türkçeye en iyi kullanan yazar seçildi. 1980 yılında Cumhuriyet gazetesinin geleneksel Yunus Nadi yarışmasında Dünyada ve Türkiye’de Sansür adlı çalışmasıyla ödül kazandı. 1982 yılında da Dostun Ölümü adlı hikayeler toplamıyla Akademi Kitabevi öykü ödülü sahibi oldu. Bu öyküler 1983 yılında Varlık Yayınları arasında çıktı. Çok sayıda radyo oyunu yazan ve uygulayan Çakır, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı romanını sahneye uyarladı. Halen İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarınca kabul edilmiş olan oyun sahnelenmeyi bekliyor.

Önceki İçerikEker I Run’da düzenlenen Yardımseverlik Koşuları ile STK’ların projelerine kaynak yaratılıyor
Sonraki İçerikBeşiktaş efsanesi Gökhan Keskin’den Şenol Güneş’e eleştiri: Salih Uçan’a yaptığı yanlıştı… Bahaneler üretmekten vazgeçmeli…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz