Türk sporunun duayen ismi Erdoğan Arıpınar, yeni açılan Medya Anadolu Lisesi’ni ve bu liseden mezun olacak gençleri nelerin beklediğini yazdı:
Medya Anadolu Lisesi’ne alkışlar amma…
İstanbul’da geçen hafta Demirören Medya Center’da görkemli bir törenle (MTAL) Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı. Ülkemizde kamunun sesi olan Medya için yapılan her atılımı memnuniyetle karşılar ve alkışlarız. Bu hayırlı adım mutlaka ülkemiz medyasına katkı sağlayacak ve gelişmesine yardımcı olacaktır
Amma… Bu güzel çalışmanın sonucu; ‘başaracak ve hayata atılacak olan gençlerimizi nasıl bir medya dünyası bekliyor?’ sorusunun cevabı tüm iyimserliğimize karşın halen karamsar: Ülkemizin en büyük kenti İstanbul’da merkezi bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 3.800 üyesi var. Diğer büyük basın kuruluşu Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin 800’den fazla üyesi var. Basılı medyanın toplam 4 milyon tirajı bulduğu günler (Ben çalışırken Bab-ı Ali’nin unutulmaz patronu Haldun Simavi’nin Günaydın’ı bir ara 1.5 milyonu bulmuştu) çok gerilerde kaldı. Bugün tüm gazetelerin toplam tirajı 1 milyonu zor buluyor. Ciddi dijital medya ise çok az ilan desteği ile kendini zar zor idare ediyor. Peki; gelelim zor soruya: Bu üyelerin kaçı medyada tam profesyonel, sözleşmeli olarak çalışıyor? İşsiz ve sıkıntı içinde kaç kişi var? Bu işsiz, kaliteli medya mensuplarından kaçını Türkiye’nin dev müesseseleri alıp iletişim konusunda çalıştırıyorlar? Milyonlarca bütçesi olan Spor federasyonları, spor kulüpleri, iletişim bölümlerinde bu kıymetli basın emekçilerine iş imkanı sağlıyorlar mı? Tüm soruların cevapları askıda. Maalesef devletin tutumu da öyle. Üniversitelerin spor fakültelerini başarı ile bitiren, ülkemizin sporuna katkıda bulunmak için okuyup mezun olan, Spor fakültelerinin mezunlarından kaçı devletin salonlarında, sahalarında, il spor müdürlüklerinde görevlendiriliyor?
Medya bir iş koludur. Toplum için, büyümesi, yaşaması ve doğru haberi, doğru yorumu, tarafsız olarak vererek, ülkeye yararla olması ve tabi yaşaması da şarttır. Onun için, okullar açmanın yanı sıra; bu iş kolunun güçlenmesi, toplumun sesinin kısılmaması için, bu konuyu çok önemli bir sorunu olarak gündeme alıp, oturup konuşmamız gerek diye düşünüyorum.