The Game Plan Çalıştayı Açılış Töreni Yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), futbolun tüm paydaşlarıyla Türk futbolunun strateji planının oluşturulması için başlattığı “The Game Plan” çalıştayının açılış töreni yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Riva Tesisleri’nde yapılan açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes, Eski UEFA Şampiyonlar Ligi Pazarlama Direktörü Stephen Margarito, UEFA İş Geliştirme Müdürü Oleksandr Kucheriavyi, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Eski TFF Başkanları, kulüp başkanları, yöneticiler, teknik direktörler, futbolcular, Milli Takım oyuncuları, hakemler, akademisyenler, medya mensupları, sponsor temsilcileri ve KPMG üyeleri katıldı.

TFF Başkanı Büyükekşi: “Futbol camiasının tüm paydaşlarını, ‘futbolun geleceğini birlikte yazmaya’ davet ettik”

Açılış töreninde bir konuşma yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Futbol Federasyonu’nun 100. kuruluş yıl dönümünde, futbol camiasının tüm paydaşlarını ‘futbolun geleceğini birlikte yazmaya’ davet ettiklerini belirterek, “Bugün burada Sayın Bakanımızın da teşrifleriyle camiamızın tüm üyeleri bir arada bulunuyoruz. Böylesine güçlü ve büyük aileyi bir arada görmek hepimiz adına mutluluk ve gurur vesilesi. Ne mutlu bize. Federasyonumuz; Türk Futboluna rehberlik eden ve gücünü tüm paydaşlarından alan yüz yıllık köklü bir çınardır. Ana varlık nedeni; her türlü futbol faaliyetlerini ulusal ve uluslararası alanda teşkilatlandırmak, geliştirmek, ülkemizi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmektir. Temel görevlerimizin başında; futbol faaliyetleri için plan, program ve benzeri her türlü düzenlemeyi yaparak başarılı sonuçlar alınmasını sağlamak yer alıyor. Bu görevleri başarıyla sürdürmemizde sizlerin kıymetli destekleri, çalışmaları ve fikirleri her şeyden önemli.” dedi.

 “Hepimizin amacı ortak: futbolu her anlamda daha ileriye taşımak. Bu çalışmayla; yolumuzu da ortak yapmayı hedefliyoruz”

Göreve geldikleri ilk günden bu yana bir yandan Türk futbolunun sorunlarını çözmeye, bir yandan da marka değerini yükseltmeye çalıştıklarını ifade eden Büyükekşi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepimiz adına şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Bu salonda bulunan herkes durmadan, yorulmadan ülke futboluna katkı koymaya çalışıyor. Hepimizin amacı ortak: Türk futbolunu her anlamda daha ileriye taşımak. Peki hepimizin bu amaç için kullandığı yol ve stratejiler ortak mı? İşte tam da bu çalışmayla; bu soruya hep birlikte cevap ararken yolumuzu da hedefimizi de ortak akılla belirleyeceğiz. Bu sayede nerede olduğumuzu ölçebilir, eksiklerimizi değerlendirebilir, kolektif bir ilerleme adına güçlü adımlar atabiliriz. Camiamızda herkesin fikri bizim için çok önemli. Bu nedenle toplantımıza tüm paydaşlarımızı davet ettik. Hz. Mevlana’nın dediği gibi; “Her şey gelip geçici ey gönül… Bak, az önce aldığın nefes bile geldi geçti. Sen baki olana razı ol.” Bu salonda bulunan herkes bir kulübü, bir kurumu, bir derneği, bir camiayı temsil ediyor. Hepimiz gelip geçiyiz. Ancak bıraktığımız eserlerle, yaptığımız güzel şeylerle kalıcı olabiliriz.”

 “Hep birlikte ortaya koyacağımız yol haritası ışığında, Türk futbolunu bugünkünden de daha iyi noktalara taşıyacağız”

Türk futbolunun geleceğini birlikte yazma düşüncesiyle salonda bulunan herkese teşekkür ettiğini ve alkışladığını kaydeden Mehmet Büyükekşi, “Hep birlikte Türk futbolunun stratejisini belirleyerek kısa, orta ve uzun vadeli bir uygulama planı ortaya koyacağız. Bu salonda alt yapımızdan gelen U-15’den U-19’a kadar millilerimiz bulunuyor. Kulüplerimizin alt yapılarından gelen genç futbolcularımız var. Duayenlerimizle birlikte çok değerli, genç ve gelecek vadeden hakemlerimiz, antrenörlerimiz ve gözlemcilerimiz de aramızda. İşte onlar 5 yıl sonra, 10 yıl sonra, dünya arenasında ülkemizi başarıyla temsil edecek futbol elçilerimiz. Hep birlikte ortaya koyacağımız yol haritası ışığında bu değerlerimizle birlikte, Türk futbolunu bugünkünden de daha iyi noktalara taşıyacağız.” şeklinde konuştu. 

“Biz bugün burada toprağa bir tohum atıyoruz”

2009 yılında federasyon tarafından bir strateji planı hazırlandığını hatırlatan TFF Başkanı, “Ancak paydaşların katkısı olmamış. Bu yüzden de uygulamaya geçirilememiş. Bu anlamda hazırlayacağımız strateji belgesi; akademik bir çalışma değil, sizlerle birlikte belirleyeceğimiz, uygulanabilir hedefleri olan ve tüm paydaşların amaçlarına ulaşması için hayata geçireceği, uygulama planlarının da olduğu bir yol haritasıdır. Stratejiyi hazırlamak kadar bunu uygulamaya geçirmek ve sonuçlandırmak da önemlidir. Biz bugün burada toprağa bir tohum atıyoruz. Bunu büyütecek, besleyecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyetimizin ve Federasyonumuzun 100. Yılında, yeni yüzyıla yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz”

Bugün ilkini başlatacakları ve tüm paydaşların aktif olarak içerisinde yer alacağı çalıştaylar ile Türk futbolunun sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren yol haritalarını birlikte oluşturacaklarının altını çizen Mehmet Büyükekşi, “Bu görüşmelerin ardından Mayıs ayının başında çalışmamızı tamamlamayı planlıyoruz. Değmediğimiz, dokunmadığımız, fikrini almadığımız hiçbir paydaşımız kalmayacak. Cumhuriyetimizin ve Federasyonumuzun 100. Yılında, yeni yüzyıla yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Hep birlikte oluşturacağımız strateji planı, TFF’nin değil Türkiye Futbolunun strateji planı olacak. Kişilerden bağımsız uygulanabilir bir yol haritası oluşturacağız. Strateji Komitesi Başkanımız ve 1. Başkan Vekilim İbrahim Burkay Strateji Planına Yaklaşımımızı sizlerle paylaşacak.” diye konuştu.

“Futbol camiası olarak ilk defa böylesine kapsamlı ve bütüncül bir strateji belgesi ortaya koyacağız” 

Bugün startı verilen strateji çalışmasının, Türk futbolunun gelecek hedefleri doğrultusunda, ihtiyaç duyduğu her alanda geleceğini kurgulayacak önemli bir adım olduğunu belirten Büyükekşi sözlerini şöyle tamamladı:

“Futbol camiası olarak ilk defa böylesine kapsamlı ve bütüncül bir strateji belgesi ortaya koyacağız. Sahip olduğumuz üstün potansiyeli ve özelliklerimizi ortak çalışma kültürüyle ortaya koyacağımız bir stratejiyle beslediğimizde arzu ettiğimiz kalıcı başarılar da beraberinde gelecektir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını futbolda yeni başarı hikayeleri ile taçlandırma kararlılığımızla; strateji çalıştayımızın ülke futbolumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bu düşüncelerle çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza ve bugün yanımızda bulunan Sayın Bakanımız başta olmak üzere tüm dostlarımıza şükranlarımı ve saygılarımı arz ediyorum.” 

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: “Spora endüstri diyorsak, diğer endüstrilerde olduğu gibi insan yaşamındaki hızlı değişim ve dönüşümlere adapte etmek mecburiyetindeyiz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise yaptığı konuşmada, sporun artık bir endüstri, bir diplomasi dili, bir turizm kalemi olduğuna işaret ederek, “Tüm branşları içine aldığınızda, yıllık yaklaşık 600 milyar dolarlık bir değer üretiyor. Spor evreninin içerisinde markalar var, organizasyonlar var, spor idolleri var, sosyal sorumluluk projeleri var. Ülke olarak spora yönelik politikalar geliştirirken, kısa, orta ve uzun vade stratejilerini meydana getirirken başarılı olmak istiyorsak tüm parametreleri hesaba katmalıyız. Spora endüstri diyorsak, diğer endüstrilerde olduğu gibi insan yaşamındaki hızlı değişim ve dönüşümlere de onu adapte etmek mecburiyetindeyiz.” dedi.

Futbolun yalnızca 90 dakikadan ibaret olmadığını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Stadyumdaki tecrübe alanlarıyla, maç sırasındaki interaktif içerikleriyle, maç öncesi ve sonrası için üretilen dijital ürünleriyle futbol artık bir spor faaliyetinden çok daha fazlasıdır. Dünya Kupası için FIFA’nın çıkardığı FIFA Plus uygulaması önümüzdeki en yeni örneklerden. Uygulama, Dünya Kupası tecrübesini seyir teknolojisi anlamında, adeta başka bir boyuta taşıdı. Maçları tribünde izlerken kamerayı açtığınızda oyuncuların adını, hangi mevkide oynadıklarını, futbolcuların saha üzerindeki anlık performanslarını ve ısı haritalarını gerçek zamanlı olarak görebiliyordunuz. Teknolojinin geldiği bu seviye, hayranlık uyandırıcı. Bu seviyeden uzak kalmamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“300 milyona yakın insan bu oyunu oynamakta”

VAR uygulamasının, hata payının düşürülmesi için getirildiğini ve bu uygulamayla hakemlere güç verilmesini amaçladıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Futbol daha şeffaf olsun, izleyici tarafından güvenilirliği yükselsin. 1966 Dünya Kupası Finali’ni hatırlayın. Top çizgiyi geçti mi geçmedi mi? Futbol dünyası, finali kazananı değil, yıllarca bu konuyu tartıştı. VAR uygulaması, doğru karar verme konusunda futbola çok önemli katkılar sağlıyor. Futbol, dünya tarihinde en geniş sınırlara ulaşmış olgudur. Dünya nüfusunun yarısı, bir şekilde futbolun tüketicisidir. 300 milyona yakın insan da bizzat bu oyunu oynamakta. Deloitte’ın son yaptığı araştırmada Avrupa’da futbolun pazar değeri 27,6 milyar avroya yükselmiş. Bu değerin yüzde 50’sini ise 5 büyük lig oluşturuyor. Futbol demek ekonomi demektir.”

Sahadaki başarının marka değerine dönüşmesi gerektiğini ve spordaki finansal sürdürülebilirliğin sağlanması gerektiğini anlatan Bakan Kasapoğlu, Türkiye’de spor ekonomisinin büyütülmesi gerektiğini dile getirdi.

Sporda hukuki arka planı güçlendirmek ve spor kulüplerinin borç sarmalına girmesini önlemek için Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’nun mecliste tüm grupların oy birliğiyle kabul edildiğini hatırlatan Bakan Kasapoğlu, “Altyapı ve tesis yatırımları, çıkarılan kanunlar, finansal düzenlemeler, futbolda sürdürülebilirlik noktasında çok olumlu katkılar yaptı. 2010 yılından bu yana, pazar değeri her geçen yıl büyüyor. Artık önümüze bakma ve yeni projeler, fikirler üretme aşamasındayız. Herkes daha global düşünüyor, daha global tüketiyor. Bu yüzden sadece bulundukları coğrafyanın takımlarını destekleme, o pazarın içerisinde olma durumu artık geçmişte kaldı.” değerlendirmesinde bulundu.

“Günümüzün futbol tarzına cevap vermeliyiz”

Dünyanın önde gelen futbol kulüplerinin farklı coğrafyalara yöneldiğine dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, “Real Madrid Beckham ile Uzak Doğu, Zidane ile Kuzey Afrika, Roberto Carlos ile Güney Amerika, Raul ile İspanya pazarına hakim olmuştu. Video oyunlarıyla ilgili yapılan bir araştırmada kullanıcıların en çok seçtiği kulüplerin, 5 büyük ligin şampiyon takımları olduğu ortaya çıkmış. Yani Avustralya’nın küçük bir şehrindeki çocuk bile Avrupa’daki takımı seviyor, takip ediyor. Biz bu global akımın neresindeyiz, bunu düşünmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Tüm branşlarda 2022 yılındaki uluslararası organizasyonlarda 6 bin 127 madalya kazanıldığını hatırlatan Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Türkiye, birçok spor branşında dünyanın yükselen yıldızı olmuş durumdadır. Futbolun da bu ivmenin içerisinde yer almasını arzuluyoruz. Sporcu yetiştirmede, altyapıda, teknik anlamda günümüzün futbol tarzına cevap vermeliyiz. Türk futbol ekolünü, Türk futbolu oyun tarzını inşa etmeliyiz. Avrupa’nın en modern, en yeni stadyumları, antrenman sahaları, altyapı tesislerine sahibiz. Son 20 yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın olağanüstü destekleriyle 36 adet stadyum inşa ettik. 6 adet stadyumun inşası devam ediyor. Ortada ciddi bir gayret, ciddi bir inanç, ciddi bir özveri var. Bu özveriye daha fazla sporcu yetiştirerek, yetenekleri keşfederek, geleceğe yatırım yaparak cevap vermemiz lazım.”

“Gençlere bol bol fırsat vermeliyiz”

Türkiye’de futbol kulüplerinin altyapıdan çıkan oyunculara çok fazla imkan vermediğini vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Futbol kulüplerimiz yıllarca altyapıdan sporcu yetiştirmeye sırtlarını dönmüşlerdi. Bu anlayışın geride bırakıldığını görüyoruz ancak hala yeterli düzeyde değil. Keşfetmeli, yetiştirmeli ve sahada olmaları, vitrinde yer almaları için bu gençlere bol bol fırsat vermeliyiz. Süper Lig şu anda altyapısından gelen oyunculara en az forma veren liglerden. Bu konuda Danimarka Ligi yüzde 26,6 ile başı çekiyor. Bizim oranımız ise yüzde 4,4. Bu oranı artırmalıyız. Türkiye olarak gençlerimize her alanda duyduğumuz güveni perçinlemeliyiz. Yeni yıldızlar yetiştirelim. Bakanlık olarak biz kulüplerimizin, federasyonumuzun ve spora emek veren herkesin destekçisi olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Yürüttükleri kadın odaklı spor politikasına da dikkati çeken Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu gayretlerle profesyonel sporcular arasında erkek-kadın oranı kafa kafaya geldi. Alınan madalyaların çoğunda kadınlarımızın imzası var. Sporcu bile bulamadığımız bazı branşlarda artık kadın sporcularımız dünyada zirveye oynuyor. Kadın sporcularımızın futbolda da büyük potansiyelleri var. Dünya artık kadın futboluna yatırım yapıyor. Bizim de orada olmamız gerekiyor. 2022 yılında yapılan Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası’nın tüm maçlarını 580 bin taraftar takip etti. Wembley’deki final maçını 87 bin taraftar stadyumdan izledi. Dijital oyun üreticileri, konsol oyunlarında 2023 yılından itibaren kadın futbol takımlarına ve yıldızlarına yer vereceklerini açıkladı. Bunlar, kadın futboluna olan ilginin büyüdüğünü gösteren çok önemli verilerdir. Kadın futboluna eğilmeli ve bu konuda yeni adımlar atmalıyız. Türkiye, doğru hamleleri gerçekleştirebilirse, kadın futbolunda çok kısa zaman içinde çok önemli seviyelere yükselebilir. Bakanlık olarak biz de bu konuda ne gerekiyorsa, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya hazırız.”

UEFA Başkanı Ceferin’den videolu mesaj

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu’nun konuşmalarının ardından Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Aleksander Ceferin’in video mesajı yayınlandı. Ceferin mesajında, stratejik plan çalıştayını UEFA olarak desteklediklerini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu’na çalışmalarında başarılar diledi.

TFF 1. Başkan Vekili Burkay: “Bu salondaki herkes stratejik planlama çalışmasının merkezinde olacak”

Tanıtım toplantısında Türk futbolunun stratejik plan çalışmasıyla ilgili bir sunum gerçekleştiren TFF 1. Başkan Vekili, Stratejik Planlama ve Yeni Proje Geliştirme Sorumlusu İbrahim Burkay, salonda bulunan katılımcıların stratejik çalışmanın merkezinde olacağını belirterek, “Sizler hem paydaşlarımız aynı zamanda da yoldaşlarımız olacaksınız. Federasyonumuz 2009 yılında böyle bir çalışmayı hayata geçirmiş. Fakat daha sonra uygulama eylem planları ve süreç olmadığından bu çalışma maalesef ete kemiğe bürünememiş. Biz 2,5 ayı aşkın süredir KPMG ile birlikte hem Türk futbolunun şu an içinde bulunduğu durumu ve aynı zamanda da dünyadaki tüm iyi uygulamaları ve kötü uygulamaları benchmark ile birlikte yoğun bir çalışma ortamı içerisinde inceleyerek hazırlıklarımızı tamamladık. Bizim inancımıza göre kalkınma ve gelişimin 3 temel dinamiği bulunuyor. Bunların birincisi tarihi ve kültürel mirasımız ve buradan gelen zenginliklerimiz. 100 yılı geçkin mazisi ile Türk futbolu bu birikime fazlasıyla sahip olan bir alan. İkinci önemli belirleyici faktör ise sahip olduğumuz değer ve potansiyel. Özellikle 85 milyon nüfusa sahip bu topraklarda; farklı yetenek ve üstün bir başarma azmini taşıyan 20 milyonu aşkın gencimiz, ülke olarak bizim en büyük gücümüz. Üçüncü temel dinamik ise ortak hedeflere odaklanma ve birlikte hareket edebilme kültürü. Belki bugün Türk futbolunda en çok ihtiyaç duyduğumuz konuların başında bu gelmekte. Eğer bu salonu dolduran futbol ailesinin siz değerli liderleri ile birlikte Türkiye Futbol Federasyonu olarak güzel bir senkronizasyon içerisinde hareket ettiğimizde, hedeflediğimiz hedeflere çok daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Bugün sizinle paylaşacağım 2023 yılı stratejik plan yaklaşımımız bu üç potansiyelimizi de değere dönüştürme adına inşallah bir milat olacak. Stratejik plan çalışmasına başlarken öncelikli olarak nerede olduğumuzu doğru tespit etmemiz gerekir.” dedi.

Sunumunda, Süper Lig ve 1. Lig’in toplam 850 bin seyirci kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Burkay şunları söyledi: 

“Bu sayının 160 binini kombine satışı olarak gerçekleştiriyoruz. Toplam seyirci kapasitesinin yüzde 20’sine tekabül eden bir rakam. Şu ana kadar 2022-2023 sezonunda Süper Lig’de ve 1. Lig’de toplam 732 bin bilet satışı gerçekleşmiş. Toplamda da 6 milyon 870 bin passolig üyemiz var. Bildiğiniz gibi son ihaleyle de 120 milyon dolara ulaşan değerde bir yayın ihalesi gerçekleştirdik. Bu durum geçmiş yıllarla mukayese ettiğimizde şu an Türk futbolunda yaşamış olduğumuz problemin ana kaynaklarından bir tanesi olarak göze çarpıyor. Ülkeler sıralamasında FIFA’da 44. sırada UEFA’da ise 12. sıradayız. Süper Lig piyasa değeri Avrupa’da 7., Dünyada ise 9. sırada. İşte bütün bunları, hep beraber bugün öğleden sonra başlayacak olan çalıştaylarda hep birlikte değerlendireceğiz ve yol haritamızı çıkaracağız. UEFA Ülkeler Sıralaması’nda 2022 yılında 20. sıradaydık. Bu sene 12. sıraya yükseldik. Bugün burada bulunan kulüplerimizin Avrupa’daki başarıları, bizi bu sene 8 basamak yukarıya taşıdı. Kulüpler gelirler sıralamasında İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa ve Rusya’nın ardından 670 milyon dolarlık geliriyle Türkiye geliyor. Önümüzdeki 4 ay boyunca Türk futbolunun gelirini artıracak önemli stratejik plan ve uygulanabilir eylem planlarımızı ortaya koyacağız. En değerli 5 ülkenin öne çıkan odak noktalarına baktığımız da çok değerli başkanımın ve bakanımın da bahsettiği gibi İngiltere merkeze markalaşmayı koymuş. İspanya dijitalleşme ve iyi yönetişimi merkeze koymuş. Almanya altyapı ve sürdürülebilirlik üzerine, İtalya sürdürülebilirlik üzerine ve Fransa finansal sürdürülebilirliği strateji planının merkezine alarak bir çalışma gerçekleştirmiş.”

 “Futbolumuzun nereye ve nasıl gideceğini, futbol ailesinin tüm bileşenleri ile düzenleyeceğimiz çalıştaylarla ortaya koyacağız”

Stratejik planlama çalışmalarıyla başarılı olan İngiltere, İspanya ve Avusturya’nın çalışmalarından detaylar paylaşan TFF 1. Başkan Vekili İbrahim Burkay,  “The Game Plan adını verdiğimiz stratejik çalışma yaklaşımımız için göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli Türk futbolunun ve dünya futbolunun durumunu tespit edecek çalışmalar yaptık. Türk futbolunun mevcut durumunu ve dünyadaki başarılı örnekleri kıyaslayarak benchmark yaparak biz bu çalışmanın altyapısını oluşturduk. Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz araştırmalarımızda nerede olduğumuz sorusunun cevabını kıyaslamalı örneklerle biz ortaya koymaya çalıştık. Nereye ve nasıl gideceğimizi ise sizlerle yani futbol ailesinin tüm bileşenleri ile düzenleyeceğimiz çalıştaylarla ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı.

“Yönetişim, Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme ve Marka İmajı stratejik planımızın 4 odak noktası olacak”

 Futbol Federasyonu olarak hazırladıkları stratejik planın 4 odak noktası olduğunu vurgulayan İbrahim Burkay, “Bizim stratejik planımızın 4 odak noktası var. Bunlar yönetişim, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve marka imajı. Odak noktalarımızdan yönetişimde, futbol ailesini oluşturan tüm paydaşlarımızın kurumsal yapıları, regülasyonları da başta olmak üzere; tüm yapıları sürdürülebilir, güçlü, geleceğe taşıyacak çalışmaları önümüzdeki 4 ay birlikte yapacağız. Türkiye Futbol Federasyonu’nda Strateji Direktörlüğü kuruyoruz. Bu strateji direktörlüğü altında hem ARGE hem tüm strateji planımızın yürütülmesi sağlanacak. Tüm paydaşlarla, futbol ailesiyle strateji direktörlüğü üzerinden, strateji planının hayata geçmesinde beraber görev alacağız. İkinci odak noktamız olan sürdürülebilirlikte ise Futbol Akademi başta olmak üzere, Hakem Akademi, Finansal Sürdürülebilirlik, Altyapı sürdürülebilirliği gibi birçok konuda, önümüzdeki süreçte sizlerle birlikte bize özgün yol haritalarımızı çıkartacağız. Dijitalleşme odak noktamızda ise Mehmet Başkanımın göreve geldiğimiz günden bu yana hep dillendirdiği birçok konuyu, artık günümüzün gerekliliklerini karşılayacak şekilde; hem federasyona hem Türk futboluna dijitalleşmeyi entegre edeceğiz. Transferden, kurul raporuna, lisanslardan hakem atamalarına ve espor’a kadar, bilgi teknolojileri ile donatılmış bir futbol ailesine, ortaya koyacağımız strateji ile kavuşmuş olacağız. Dördüncü odak noktamız olan marka imajında, merkezinde güvenin olduğu, etik değerler ve şeffaflıkla, küresel arenada Türk futbolunun marka değerini bu stratejik planla birlikte yükseltmiş olacağız. The Game Plan çıktılarına baktığımızda; öncellikli Türkiye Futbol Federasyonu Paydaş Yönetişim yapısını oluşturacağız. Ardından Kurumsal İletişim Planımız ile birlikte vizyon, misyon ve stratejik hedeflerimizi şekillendireceğiz. Uygulanabilir aksiyon planlarıyla stratejik yol haritasını 3, 5 ve 10 yıllık süreçlerle Türk futbol ailesinin önüne koyacağız. The Game Plan çalışmasıyla, hedef odaklı bir strateji ile eylem planlarımızı hayata geçirip, tüm paydaşların dahil olduğu bir yönetim anlayışıyla, inşallah enerjimizi kaybetmeden futbolumuzu geleceğe taşıyacağız.” şeklinde konuştu. 

“Milat niteliğinde bir çalışmaya hep beraber start veriyoruz”

İnsanların, kurumların ve ülkelerin kader anları vardır diyen TFF 1. Başkan Vekili Burkay, “Kimlerle ne zaman, nereye yol yürüyeceğiniz sizin kaderinizi belirler. Ben bugünkü toplantıyı da Türk futbolu için kader anı olarak görüyorum. Bugün bu salonu dolduran bizler Türk futbolunun geleceğini belirleyecek aktörler olarak milat niteliğinde bir çalışmaya hep beraber start veriyoruz. ‘Yeni yüzyıla yeni bir başlangıç’ diyerek çıkmış olduğumuz bu yolda, milyonların tutkuyla bağlandığı bu güzel oyunu hep birlikte çok daha iyi bir seviyeye yükselteceğimize yürekten inanıyorum.” dedi.

Urbano ve Kucheriavyi sunum yaptı

İbrahim Burkay’ın sunumunun ardından Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes bir konuşma yaparken, Portekiz Futbol Federasyonu CEO Yardımcısı Mafalda Urbano, Portekiz futbolunun strateji planını anlatan sunumunu gerçekleştirdi.  Tanıtım toplantısı UEFA İş Geliştirme Müdürü Oleksandr Kucheriavyi’nin ‘En İyi Strateji Çalışma Örnekleri’ sunumuyla sona erdi.

Çalıştayın ilk oturumu gerçekleştirildi

Açılış törenin ardından TFF Riva Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu’nda çalıştayın ilk oturumu gerçekleştirildi. Bu oturumda Türk futbolunun vizyon ve misyonunun ne olması gerektiği konusunda çalışma yapıldı. Oturuma UEFA’nın Futboldan Sorumlu Başkanı Zvonimir Boban da katıldı. Ayrıca oturumda TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Kurul Üyeleri ve profesyonelleri, Kulüpler Birliği Vakfı ve kulüp temsilcileri, akademisyenler ile sponsor temsilcileri yer aldılar. Çalıştaya yarın düzenlenecek olan ikinci oturumla devam edilecek.

TFF Başkanı Büyükekşi, Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Gomes ile bir araya geldi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes ile “The Game Plan” Stratejik Plan Toplantısı öncesinde bir araya geldi. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen görüşmede iki ülke federasyonu arasındaki ilişkilerin daha da artması temennisinde bulunuldu.

Görüşmede Başkan Mehmet Büyükekşi, Fernando Gomes’e A Milli Takım forması takdim etti.

Önceki İçerikJokey Gökhan Kocakaya: Otur- kalk stilinden 1500 yarış zaferinden sonra verim almaya başladım
Sonraki İçerikYeni futbol araştırması sonucu: Galatasaray taraftar oranında arayı açıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz