Vodafone Türkiye, Nisan 2018 – Mart 2019 arası dönemi kapsayan mali yılı sonuçlarını açıkladı

  • 1,5 milyar TL yatırım
  • Mobil abone sayısı 23,7 milyon
  • Sabit genişbant abone sayısı 885 bin

14 Mayıs 2019, İstanbul – Vodafone, Nisan 2018 – Mart 2019 arası dönemi kapsayan mali yılı sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, Vodafone Türkiye’nin daha çevik, daha hızlı, daha basit ve dijital bir şirket olmak yolunda yürüttüğü “Biz Dijitaliz Biz Geleceğiz” programı sayesinde güçlü büyümesini sürdürdüğünü ortaya koydu.

Türkiye’nin uçtan uca dijitalleşmesi hedefiyle çalışmalarını yürüten Vodafone, 31 Mart 2019 sonu itibariyle son bir yılda 1,5 milyar TL yatırım yaptı.

Vodafone Türkiye, 2018-19 mali yılı servis gelirlerini, geçen yıla göre %14,3 artırarak 10,5 milyar TL’ye çıkardı. Böylece şirket son 9 yıldır kesintisiz olarak çift haneli istikrarlı büyümesine devam etti.

Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FAVÖK) %19,2 artış ile yaklaşık 3,3 milyar TL’ye ulaşırken bu dönemde operasyonel faaliyetlerden elde edilen nakit akış ise 1,9 milyar TL olarak gerçekleşti.

15,3 milyon 4.5G abonesi

Vodafone Türkiye’nin mobil abone sayısı 2018-19 mali yıl sonu itibariyle 23,7 milyon olurken, M2M dahil toplam mobil abone sayısı ise 25,2 milyona ulaştı. Şirketin 4.5G abone sayısı da yılsonu itibariyle 15,3 milyona ulaştı. Türkiye’nin 81 ilinde 16 bini aşkın 4.5G iletişim noktası ile hizmet veren Vodafone Türkiye böylece 4.5G’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı sürdürdü.

Şirket faturalı abone sayısını ise yaklaşık 1,4 milyon artış ile 13,4 milyona çıkarırken, şirketin toplam bazının %56,8’ini faturalı aboneler oluşturdu.

Sabit hizmetler servis gelirlerinde %30,1 artış

Vodafone Türkiye’nin sabit genişbantta hızlı büyümesi ise devam etti. Mali yılda 188 bin net abone artışı sağlayan şirketin sabit genişbant abone sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %27 artarak 885 bine ulaştı. Şirketin sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise mali yılda %30,1 arttı. Vodafone Türkiye’nin yeni nesil erişim teknolojilerini kullanan abone sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre %166 artış ile 185 bine ulaştı. Vodafone Türkiye’nin yeni nesil erişim şebekeleri ile ulaşılan hane sayısı 7,4 milyona yükseldi.

10,6 milyon “Dijital Müşteri”

Ürün ve servislerini daha zengin ve güçlü kılacak mobil uygulama gibi dijital araçlar geliştirmeye önem veren Vodafone Türkiye’nin, müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını tek platformdan kolayca karşılayabilmesi için geliştirdiği “Vodafone Yanımda” uygulaması gibi dijital kanalları kullanan aylık aktif dijital müşteri sayısı 10,6 milyona ulaşırken, uygulamanın aylık kullanım trafiği ise 200 milyonu aştı.

Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı, 2018-19 mali yılında geçen yılın aynı dönemine kıyasla %55,3 artışla 1.128 petabyte’a yükseldi.

Ana odak: “Güçlü müşteri bağlılığı”

“Dijitalleşmenin öncü operatörü” olma hedefi ile dijitalleşmenin gücünü kullanarak müşterileri ile kuvvetli bir bağ kurmaya odaklanan Vodafone Türkiye, bu dönemde tüm zamanların en düşük abone kayıp oranına imza attı. Vodafone Türkiye’nin geçen yılın aynı dönemine göre sabit hizmetler abone kayıp oranı 11 puan, mobil abone kayıp oranı ise 2,2 puan iyileşti.

Vodafone Business servis gelirlerinde %13,8 büyüme

İşletmelerin dijital iş ortağı olma vizyonuyla çalışan Vodafone Business da istikrarlı büyümesini sürdürdü. Vodafone Türkiye kurumsal servis gelirlerini 2018-19 mali yılında bir önceki yıla göre %13,8 artırdı.

2018-19 mali yıl sonuçlarını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan şöyle konuştu:

“Vodafone olarak hedefimiz, sadece bağlantı sağlayan bir operatör olmaktan çıkıp bir dijital teknoloji şirketine dönüşmek. Hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz nezdinde daha dijital, daha çevik, daha hızlı ve daha basit bir şirket olmayı hedefliyoruz. Vodafone’un müşterilerine benzersiz dijital deneyim sunan bir şirket olarak bilinmesini istiyoruz ve yatırımlarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Bu kapsamda, 2018-19 mali yılında toplam 1,5 milyar TL yatırım yaparak Türkiye ekonomisine katkıda bulunduk. Diğer yandan, Vodafone Vitrin dijital iş ortaklığı programı ve yerli iş ortaklarımız ve öğrencilerimizle birlikte teknoloji geliştirmek üzere açtığımız İTÜ Vodafone Future Lab gibi inisiyatiflerimizle yerli üretime sürekli ve düzenli destek vermek üzere önemli adımlar attık. Ayrıca “Vodafone Vitrin” programımızın “Vodafone Yanımda” uygulamasına entegrasyonu ile yerel ve global iş ortaklıklarımızı genişleterek bir teknoloji şirketi olma yönünde önemli aksiyonlarımıza devam ettik. Son olarak, ortak altyapı konusunun sektörümüzdeki tüm taraflar için önemli faydalar getireceğine inanıyoruz. Turkcell ve Türksat ile yaptığımız stratejik ortaklıklar sayesinde, ülke genelinde daha fazla sayıda haneye Yeni Nesil Erişim servisleri sunuyoruz.”

Bilgi Notu:

  • Büyüme oranları organiktir.
  • Abone sayıları Vodafone Grup abone tanımı dikkate alınarak hesaplanmıştır. Abone sayısına bağlı olarak elde edilen veriler ve finansal bilgilerde buna bağlı farklılık olabilmektedir.
  • 4.5G abone sayısı, 4.5G’e uyumlu cihaz, sim kartı olan ve sisteme dahil olan aboneleri ifade etmektedir.
Önceki İçerikFenerbahçe WinWin’de rekor katılım…
Sonraki İçerikFutbol ailesinin büyük buluşması… Süper Lig ve 1.Lig kulüpleri iftarda bir araya gelecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz